Το Διδασκαλείο Λαογραφίας στη Ζωόφιλη Δράση

Κανένα σχόλιο

Η ομάδα παραστάσεων του Διδασκαλείου Λαογραφίας συμμετείχε στη μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ζωόφιλη Δράση στον Ιππικό Όμιλο Ηρακλείου. Η εκδήλωση είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την ανάγκη ουσιαστικής προστασίας και αγάπης προς τα ζώα και να αναδείξει το σημαντικό ρόλο που αυτά διαδραματίζουν στη ζωή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων.

Την εισαγωγική ομιλία έκανε η πρόεδρος της Φιλόζωης Δράσης κ. Ελένη Ανδρουλάκη, ενώ ακολούθησε προβολή ταινίας με τις προσπάθειες του Συλλόγου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, πειραματικός ψυχολόγος και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής,η οποία μίλησε για τη Λάρα, το μοναδικό σκύλο-οδηγό τυφλών στην χώρα μας, και για τις δυσκολίες αποδοχής των ζώων στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

"Sponsored links"

Τέλος, ο δημιουργός του Διδασκαλείου Λαογραφίας Γιάννης Παναγιωτάκης μίλησε για τη θέση των ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος στην Λαογραφία της Κρήτης. Οι χορευτές ανέλαβαν δράση και παρουσίασαν παλαιούς και ιδιαίτερους χορούς της Κρήτης δίνοντας και το αντίστοιχο μυθολογικό, ιστορικό και λαογραφικό πλαίσιο. Έπαιξαν οι μουσικοί Μανόλης Παπαδάκης (Λύρα), Βαγγέλης Συλιγάρδος (Μπουζούκι) και Άγγελος Αρβανίτης (Κιθάρα). Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το Διδασκαλείο Λαογραφίας όσο και οι μουσικοί της βραδιάς συμμετείχαν αφιλοκερδώς για την υποστήριξη των σκοπών της Ζωόφιλης Δράσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος ζωόφιλων, οι περισσότεροι χορηγοί του Συλλόγου ενώ αισθητή και δυναμική ήταν η παρουσία των μελών του Ομίλου International Active Rose με τον οποίο το Διδασκαλείο Λαογραφίας μοιράζεται την ίδια στέγη στο κτίριο της Έβανς 90 (Καινούρια Πόρτα).

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live