Αξιοποίηση ψυχιατρείου

Κανένα σχόλιο

Το υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προωθεί μέσω ΣΔΙΤ την αξιοποίηση των χώρων του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων, όπως υποστήριξε χθες στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Χανίων ο βουλευτής Μανόλης Σκουλάκης. Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο εγγράφου του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου. «Επί του παρόντος, αναφορικά με την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων, εκτιμιούνται εκ μέρους του υπουργείου οι δυνατότητες αξιοποίησης των εγκαταστάσεων αυτού μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ για την ανάπτυξη υπηρεσιών τουρισμού υγείας, σε ένα γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου για την αξιοποίηση των χώρων των ψυχιατρείων που έχουν κλείσει ή πρόκειται να κλείσουν, έτσι ώστε να στηριχθεί οικονομικά η ψυχιατρική μεταρρύθμιση».

Του Αντώνη Νομικού

"Sponsored links"

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ τέθηκε από την πρόεδρο της ΔΕΔΙΣΑ αίτημα να συνηγορήσει το όργανο για την αγορά ογκωδών αντικειμένων.
Το κόστος είναι 450.000 ευρώ και για να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της ΔΕΔΙΣΑ της ΤΕΔΚ και της Νομαρχίας.
Την πρόταση καταψήφισε ο δήμαρχος Ακρωτηρίου Μιχάλης Κυνηγός. «Πραγματικά υπάρχει πρόβλημα με τα ογκώδη αντικείμενα, τα ογκώδη σκουπίδια. Το ζουν οι δήμαρχοι, το ζουν οι δήμοι. Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Υπάρχουν τόποι όπου γίνεται αυτή τη στιγμή εναπόθεση των ογκωδών αντικειμένων, οι όποιοι δε λειτουργούν με τους κανόνες της νομιμότητας, όμως δεν μπορούμε εμείς ως Δήμος Ακρωτηρίου να δεχτούμε να γίνεται η διαχείριση αυτών των αντικειμένων στο Ακρωτήρι διότι με αυτό τον τρόπο διευρύνεται η χρήση της περιοχής του Κουρουπητού».

Τέθηκε ακόμη αίτημα των τουριστικών φορέων του νομού που ζητούσαν από την ΤΕΔΚ να συνυπογράψει για ενίσχυση της αστυνόμευσης στις τουριστικές περιοχές. Ένα ακόμη ζήτημα που συζητήθηκε ήταν αυτό της λειτουργίας των δημοτικών σφαγείων. Από την ΤΕΔΚ προτείνεται μακροπρόθεσμα να βρεθεί χώρος μετεγκατάστασης των σφαγείων, όμως στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης πρότεινε να συγκροτηθεί 7μελής επιτροπή που θα μελετήσει το καθεστώς λειτουργίας των σφαγείων, είτε αυτά είναι διαδημοτικά είτε θα έχουν άλλη μορφή και θα λειτουργούν με άλλο τρόπο.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live