Ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ – Η βιομηχανία αγωγών ενάντια της ελευθεροτυπίας

Κανένα σχόλιο

Όταν μια εταιρία διανομής ταινιών στρέφεται με αγωγή εναντίον δημοσιογράφου κριτικού κινηματογράφου για διαφυγόντα κέρδη και, όταν ένας υπουργός ακολουθεί την ίδια γραμμή εναντίον εφημερίδας για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τότε επιβεβαιώνεται ότι η βιομηχανία των αγωγών έχει γίνει επικίνδυνο φαινόμενο για την ελευθεροτυπία και την κοινωνία. Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στην περιφέρεια, όπου οι αγωγές εναντίον των συναδέλφων, που απλώς κάνουν τη δουλειά τους, εξελίσσεται σε εκβιασμό και άμεση απειλή για οικονομική εξόντωσή τους.

freespeech Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) που συνεδρίασε την Τετάρτη με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ενώσεων – μελών της απ’ όλη την Ελλάδα, καταγγέλλει σε όλους τους τόνους την προσπάθεια φίμωσης του Τύπου, που οδηγεί σε ολισθηρούς δρόμους για τη δημοκρατία, την ελεύθερη έκφραση και τον δημόσιο έλεγχο. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, των κοινωνικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων για τον διαβόητο τυποκτόνο νόμο και απαιτεί την κατάργησή του.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live