Πρωτοβουλία της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την στρατιωτική θητεία

Κανένα σχόλιο

Οι τελευταίοι τρεις θάνατοι στρατιωτών, αποκαλύπτουν τα αδιέξοδα του Ελληνικού Στρατού και την εγκληματική ανικανότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Με θλίψη και αγωνία βλέπουμε νέους οι οποίοι υπηρετούν τη θητεία τους, να πεθαίνουν στα ελληνικά στρατόπεδα. Νέους πολίτες, οι οποίοι πέθαναν ευρισκόμενοι στα χέρια του ελληνικού κράτους, ενός κράτους που δείχνει να προδίδει την εμπιστοσύνη των γονιών και των ίδιων.

Είναι προφανές ότι: α) ο Ελληνικός Στρατός πάσχει τραγικά, πρώτα απ’ όλα, από έλλειμμα σύγχρονων υποδομών, την ώρα που ο Ελληνικός λαός πληρώνει τεράστιες δαπάνες για τις ένοπλες δυνάμεις β) Δεν υπάρχει στοιχειώδης προγραμματισμός για μια ανθρώπινη θητεία αλλά και για μια δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των στρατεύσιμων. γ) Το προσωπικό στήριξης αλλά και οι μορφές στήριξης προς τους στρατεύσιμους, είναι ανεπαρκείς και όπως έχει ουκ ολίγες φορές αποδειχθεί, επαφίενται στον πατριωτισμό των στελεχών του στρατού.

"Sponsored links"

Υπ’ αυτές τις συνθήκες, καταδεικνύονται η αδυναμία και η ανεπάρκεια της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας να ανταποκριθεί και να εγγυηθεί μια ανθρώπινη, ασφαλή και ποιοτική θητεία στους στρατεύσιμους πολίτες. Την ίδια ώρα μάλιστα, που ο υπουργός Άμυνας προωθεί και καλεί τους νέους της χώρας να στρατεύονται στα 18 τους χρόνια!

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει πρωτοβουλία από κοινού με θεσμούς νεανικής συμμετοχής, πολιτικές νεολαίες, κινήσεις πολιτών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για να ξεκινήσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν διάλογος για τη ριζική αναμόρφωση της στρατιωτικής θητείας. Επίσης, θεωρούμε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για την υιοθέτηση ενός θεσμού άμεσης παρέμβασης (Συνήγορος του Στρατευμένου Νέου), μέσω του οποίου ο Έλληνας στρατιώτης θα μπορεί να αισθάνεται ότι τα δικαιώματά του είναι διασφαλισμένα εντός του πλαισίου της στρατιωτικής θητείας.

Κάθε μέρα που περνάει, η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας μεγαλώνει μαζί με την αδιαφορία και τα αναπάντητα ερωτηματικά.

Δημοτικό Δίκτυο Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live