Συνεχίζεται η κωλυσιεργία του Υπουργείου για το Ελαιόλαδο «Κρήτη»

Κανένα σχόλιο

Αναπάντητο μένει ακόμα το αίτημα που έχει υποβληθεί με σχετικό έγγραφο από τις 11 Μαρτίου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δεχτεί αντιπροσωπεία των Νομαρχιακών Αυτοδικήσεων Κρήτης, του ΣΕΔΗΚ και του ΣΠΑΚΕ για συζήτηση σχετικά με το πρόβλημα της επί 4 και πλέον έτη παρατεινόμενης καθυστέρησης της αναγνώρισης του Ελαιολάδου ΠΟΠ «Κρήτη». Η συνάντηση αυτή, όπως τονίζεται στο έγγραφο, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του ΣΕΔΗΚ κ. Μαρινάκη Δήμαρχο Ρεθύμνου και τον Πρόεδρο του ΣΠΑΚΕ κ. Μ. Μιχελινάκη, κρίνεται πλέον απαραίτητη διότι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια λογικών καθυστερήσεων και τεχνοκρατικών διευκρινήσεων σχετικά με την υποβολή του σχετικού Φακέλου, ο οποίος ενώ έχει συνταχθεί και ανασυνταχθεί ήδη για 4η φορά από το 2003 μέχρι σήμερα, συνεχίζει και πάλι να μην προωθείται με διάφορες αβάσιμες τεχνοκρατικές αντιρρήσεις, ενώ ως φαίνεται τα πραγματικά αίτια είναι διάφορα.

dsc_4673_resize.JPGΜετά από αυτά, όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο, το θέμα ανησυχεί πλέον έντονα τους Ελαιοπαραγωγούς και φυσικά την ηγεσία και τους παράγοντες της Αυτοδιοίκησης και των Συν/σμων όλου νησιού, οι οποίοι ενώ περίμεναν από το ΥΑΑΤ όχι μόνο αποδοχή αλλά και υποστήριξη του Φακέλου, τελικά διαπιστώνουν ότι με υπαιτιότητα του συνεχίζουν να υφίσταται σημαντικές ζημιογόνες επιπτώσεις από την υπονόμευση του προϊόντος με νοθείες και εισαγωγές ξένων υποβαθμισμένων ελαιόλαδων και την διαμόρφωση χαμηλών τιμών.

"Sponsored links"

Ήδη όλες οι Νομαρχίες της Κρήτης, όλοι οι Ελαιοκομικοί Δήμοι (δια του ΣΕΔΗΚ) αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των Συν/σμων (δια του ΣΠΑΚΕ) σε κοινές συναντήσεις τους έχουν διατυπώσει, προσυπογράψει και δημοσιοποιήσει σε Κοινή Δήλωση τους (την οποία σας υποβάλουμε) την ομόθυμη βούληση τους για την προώθηση του Φακέλου.

Επομένως, όπως τονίζεται στο έγγραφο, οι οποιεσδήποτε τυχόν αντιρρήσεις άλλων Φορέων η ατόμων που μπορεί να υποβάλλονται ανεπίσημα, λόγω δικών τους απόψεων η συμφερόντων, είναι αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Το συμφέρον της Κρήτης επιβάλλει την ύπαρξη ελαιόλαδου ΠΟΠ «Κρήτη» όχι μόνο γιατί αυτό έχει καθιερωθεί πλέον στις διεθνείς αγορές και διότι πρέπει πράγματι να προστατευτεί σαν όνομα και να παύσει η παράτυπη χρήση του από διαφορές επιχειρήσεις ελληνικές και ξένες.

Πέραν όμως από αυτά, όπως διαπιστώθηκε φέτος, τα ΠΟΠ μικρών περιοχών του νησιού αδυνατούν και να προβληθούν αλλά και να τροφοδοτήσουν ποσοτικά μεγάλες διεθνείς αλυσίδες περιορίζοντας έτσι την δυνατότητα διάθεσης του προϊόντος μόνο σε μικρό καταστήματα της ελληνικής και ξένης αγοράς.

Μετά από αυτά, καταλήγει το έγγραφο, παρακαλούμε όπως ορίσετε ημερομηνία συνάντησης σας στο ΥΑΑΤ με τους εκπροσώπους των Νομαρχιών, του ΣΕΔΗΚ και του ΣΠΑΚΕ ώστε να συζητηθούν και διευκρινιστούν τα οποιαδήποτε θέματα και δοθεί άμεση εντολή για την ταχεία προώθηση του Φακέλου.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live