Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις του Ομίλου Μαρινόπουλος στην Κρήτη Για την απόλυση συνδικαλίστριας στην επιχείρηση «Αφού ΧΙΩΤΑΚΗ»

Κανένα σχόλιο

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Την Παρασκευή (27-6) το πρωί η επιχείρηση Αφοί Χιωτάκη ΕΠΕ, προχώρησε στην απόλυση της συναδέλφισας Α. Αλαμάνου προέδρου της προσωρινής διοίκηση του νεοσύστατου «συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων παρασκευής και συσκευασίας τροφίμων και αρτοσκευασμάτων νομού Χανίων». Η απόλυση έγινε μια μέρα μετά την πραγματοποίηση της ΓΣ του σωματείου παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Η Διοίκηση της επιχείρησης γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόλυση είναι παράνομη. Προχώρησε όμως γιατί νομίζει ότι έτσι θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να μην πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες και θα χειραγωγήσει τη διοίκηση που θα εκλεγεί. Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση, τους εκβιασμούς τα ψέματα και τις συκοφαντίες που χρησιμοποιούν σε βάρος τα συναδέλφου και αυτών που πρωτοστάτησαν για να οργανωθούν στο σωματείο οι εργάτες της συγκεκριμένης επιχείρησης.

"Sponsored links"

Απαιτούμε άμεσα την επαναπρόσληψη της συναδέλφου Α. Αλαμάνου. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του σωματείου. Τα σχέδια των εργοδοτών θα σκοντάψουν στην ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων του νομού. Το νεοσύστατο σωματείο θα στεριώσει.

Για το Σωματείο

Η Πρόεδρος

Γρηγοράκη Μαρία

Η Γεν. Γραμματέας

Μαράκη Γιάννα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live