Το Εφετείο Ηρακλείου και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Σαν εισαγωγή: εκ γυναικός, είμαι Χανιώτης – η γυναίκα μου, το γένος Βαγιάκη. Απ’ το γάμο μας (1957) όλα, σχεδόν, τα καλοκαίρια τα ζω στα Χανιά.Ακόμα και επί χούντας, παράνομος ως, για καιρό, μέχρι τη μέρα που ο Μαρκάκης – τότε κατάστημα «οικοδομικών υλικών» και εργολάβος – από το Κόκκινο χωριό, με πληροφόρησε, ότι η χωροφυλακή τον ρώτησε για μένα κ.λπ. και «δραπέτευσα»…

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

"Sponsored links"

(Μετά τη χούντα, που ξανακατέβηκα, μου είπε πως σχεδίαζε, τότε, να με φέρει σ’ επαφή με το Μπλαζάκη και Τζοπανάκη που ήτανε τροφοδότης τους).

1164630591 Στο προκείμενο: Τα Δ.Σ. των Συλλόγων των δικηγόρων έχουν σκοπό να προασπίζονται τα συμφέροντα των μελών τους και για οικονομική ικανοποίηση από την άσκηση του επαγγέλματός τους – που μπορεί να φτάσει και σε πλουτισμό, ουδείς ψόγος – αλλά ταυτόχρονα, η κύρια (κατά πολλούς), και τα συμφέροντα της απονομής της δικαιοσύνης γενικά, που περιλαμβάνονται, η όσο γίνεται υψηλότερη επιστημονική κατάρτιση των δικαστών και το «αδιάφθορο» αυτών, η καταλληλότητα των δικαστηρίων…, καθώς και Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (στις μέρες μας, υποθέσεις προπαντός που εμπλέκονται από το Β βαθμό και πάνω, για να τελεσιδικήσουν, μπορεί να περάσουν και… δεκαετίες! Πράγμα που ισοδυναμεί με αρνησιδικία), ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΩΝ.

Η ίδρυση Εφετείου ΚΑΙ στο Ηράκλειο (ΟΧΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ) στους δύο – πιο πάνω με κεφαλαία γραμμένους – στόχους αποσκοπεί. Και δεν είναι μια μεμονωμένη, ξεκάρφωτη, τοπικιστική, ρουσφετολογική, ψηφοθηρική ενέργεια του Αλαβάνου. Εντάσσεται μέσα στην κυρίαρχη αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για αποκέντρωση, να πάει το κράτος όσο γίνεται πιο κοντά στον πολίτη (εξ ου και οι προτάσεις του για εκλογή – όχι διορισμός, κυβερνητικός υπάλληλος – του Περιφερειάρχη, έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ», δηλ., να μην χορηγούνται από τον κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά να τους παραχωρηθούν οι πηγές των εσόδων, οι υποθέσεις – προβλήματα των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ να επιλύονται σύμφωνα με την απόφαση δημοψηφισμάτων των κατοίκων – άμεση δημοκρατία…, σταματώ, γιατί ξεφεύγω από το σκοπό του κειμένου) και το παλεύει το θέμα γενικά.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ότι στην πρόταση του Αλαβάνου για το Εφετείο περιέχεται και η μεταφορά και στα Χανιά κεντρικών υπηρεσιών του ΟΓΑ, Τουρισμού, Χρηματοδότησης του Κεντρικού Πλαισίου Στήριξης, ίσως και άλλων που μου διαφεύγουν, που εδρεύουν στο Ηράκλειο.

Και μη μου πει κανείς, ότι αν ιδρυθεί Εφετείο και στο Ηράκλειο δεν θα μειωθεί τουλάχιστον στο ήμισυ ο χρόνος εκδίκασης υποθέσεων, ή ότι, ο κάτοικος π.χ. του Παλαίκαστρου (Βάι), της Ιεράπετρας… δεν θα γλιτώνει και κόπους και χρήματα αν πηγαίνει στο Ηράκλειο κι όχι στα Χανιά… κι αντίστροφα, ο κάτοικος των Χανίων, του Σελίνου, της Κισάμου… αν πηγαίνει στα Χανιά αντί στο Ηράκλειο.

– Όμως, με το Εφ. Ηρακλείου, δεν θα μειωθούν τα έσοδα των δικηγόρων Χανίων; Θα μειωθούν! (ίσως, ένα μέρος τους αντισταθμιστεί από τις παρεμβάσεις τους, ιδιαίτερα της Χρηματοδότησης, στις υπηρεσίες που τη μεταφορά τους, τη δημιουργία τους πρότεινε στα Χανιά).

– Η κοινωνία δεν είναι άτομα ή ομάδες αλληλομαχομένων και το «πεππόνι» το τρώει όποιος έχει μαχαίρι»; Έτσι είναι…

– Στις μέρες μας, οι υπηρεσίες δεν ιδρύονται, οι χρηματοδοτήσεις δεν γίνονται σε άτομα ή ομάδες ανάλογα με το «δόντι» που διαθέτουν; Ακριβώς!

– Δε ζούμε σ’ ένα μπάχαλο, που ο καθένας ό,τι βουτήξει; Ζούμε!

"Sponsored links"

***

Μέσα σε αυτό το κλίμα εμπεριέχεται, εκφράζει και πραγματώνει και η απόφαση των οχτώ (8) συμβούλων (μειοψήφισε ο 9ος, Αν. Γκαζής) του Δ.Σ. του Δικ. Συλ. Χανίων, για εξοστρακισμό, να μην πατήσει ούτε το πόδι του στα Χανιά, του Αλαβάνου.

Ο ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμετρικά αντίθετη κοσμοθεωρία για την κοινωνία, την πορεία και την προκοπή της, την ευτυχία της από τους κ.κ. οκτώ συμβούλους, αυτήν αγωνίζονται να κάνουν κτήμα της κοινωνίας και να εφαρμοστεί και θα συνεχίσουν όσα φιρμάνια και όποιοι κι αν τα εξακοντίζουν, όσες βόμβες κι αν βάζουν στα γραφεία τους – ΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ.

Η βόμβα στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Είμαι πεισμένος και 1.000% ότι το Δ.Σ. (οι οχτώ) του Δικ. Συλ. Χανίων δεν έχει απολύτως καμία ανάμειξη στη βόμβα. Εξίσου, όμως, είναι αληθινό, ότι δημιούργησε το «κλίμα» που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν, να αξιοποιήσουν οι βομβιστές για τους δικούς τους σκοπούς.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live