Συνεργασία για να κλείσουν οι ανεξέλεγκτες χωματερές ζήτησε από τους Δήμους της Κρήτης ο Θ. Νάκος

Κανένα σχόλιο

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θανάσης Νάκος, με την ιδιότητα του Προέδρου της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, είχε σύσκεψη χθες με το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, τους Νομάρχες, τους Προέδρους Τ.Ε.Δ.Κ και τους εκπροσώπους των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κρήτης. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Εσωτερικών μεταξύ άλλων δήλωσε:

nakos «Βρίσκομαι στην Κρήτη με την ιδιότητα του Προέδρου της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής για τη διαχείριση των αποβλήτων της χώρας.
Ο αγώνας για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης των αποβλήτων δίνεται από την κυβέρνηση σε τρία μέτωπα:

"Sponsored links"

  • Κλείσιμο και αποκατάσταση των χωματερών μέχρι το τέλος του 2008.
  • Yλοποίηση των έργων των Περιφερειακών Σχεδιασμών διαχείρισης αποβλήτων σε όλες τις Περιφέρειες.
  • Χρήση σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας αποβλήτων, όπως αρμόζει σε μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και στα τρία αυτά μέτωπα έχουμε, δυστυχώς, ως χώρα πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Απηύθυνα έκκληση προς τους δημάρχους του νησιού, οι οποίοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των αποβλήτων, να συνεργαστούμε για να κλείσουμε αφενός όλους τους ΧΑΔΑ και να δρομολογήσουμε αφετέρου την κατασκευή της διανομαρχιακής μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων, η οποία θα λύσει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων στο νησί»

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live