Διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων σχετικά με τη διάταξη για τη συνεχή φύλαξη των κοπαδιών τους

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους υπουργούς (α) Εσωτερικών και (β) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Μανόλης Στρατάκης σχετικά με τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων όσον αφορά τη διάταξη για τη συνεχή φύλαξη των κοπαδιών τους. Αναλυτικά στην ερώτησή του αναφέρει:

stratakis_s Έντονα διαμαρτύρονται οι Πρόεδροι των Συλλόγων Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων της Κρήτης σχετικά με την αστυνομική διάταξη που προσδιορίζει οτι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη φύλαξη των κοπαδιών τους είναι οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι και ζητούν την κατάργηση της σχετικής ρύθμισης. Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων, η υποχρέωση της συνεχούς φύλαξης των κοπαδιών από τους κτηνοτρόφους έχει ξεπεραστεί λόγω της διαφοροποίησης των συνθηκών που την επέβαλλαν έστω και αν σκοπό έχει την πρόληψη και περιστολή της ζωοκλοπής.

"Sponsored links"

Επειδή οι σημερινές συνθήκες φύλαξης των ζώων έχουν διαφοροποιηθεί και η φύλαξη γίνεται σε περιφραγμένες εκτάσεις και επιπλέον οι προσωπικές, οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις των κτηνοτρόφων δεν τους επιτρέπουν να βρίσκονται συνεχώς στα κοπάδια τους,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Εάν προτίθενται να προβούν στην κατάργηση της παραγράφου 4 του άρθρου 10 της σχετικής αστυνομικής διάταξης, που καθορίζει τους κτηνοτρόφους ως αποκλειστικά υπεύθυνους για τη φύλαξη των κοπαδιών τους, όπως ζητούν οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών Συλλόγων του Νομού Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live