Επίσκεψη των Οικολόγων Πράσινων στο Δ. Ινναχωρίου

Κανένα σχόλιο

Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων θα επισκεφθεί το Δήμο Ινναχωρίου την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009 και θα συναντηθεί με εκπροσώπους του Δήμοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ινναχωρίου στις 6 το απόγευμα. Ο Δήμος Ινναχωρίου προσπαθεί να προωθήσει την ολοκλήρωση κι εφαρμογή του ΣΧΟΟΑΠ και της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης του Λαφονησιού, μιας περιοχής εξαιρετικού φυσικού κάλλους που εντάσσεται στο Δίκτυο ΦΥΣΗ (NATURA) 2000 των τελευταίων σημαντικών οικοτόπων της Ευρώπης.

Η εφαρμογή της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και η δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης της περιοχής θα προωθήσει τόσο την προστασία της περιοχής όσο και την ήπια τουριστική ανάπτυξη. Δυστυχώς όμως, πολυποίκιλα συμφέροντα ονειρεύονται την τσιμεντοποίηση με μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, γκολφ κλπ κι από εκεί προκύπτουν και οι λυσσαλέες επιθέσεις.

"Sponsored links"

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για ενημέρωση δική τους και των πολιτών θα επιδιώξουν επιπλέον συναντήσεις:

  • Με το Νομάρχη και τους Νομαρχιακούς Συμβούλους.
  • Με τους φορείς που εμπλέκονται σε θέματα εφαρμογής της Ε.Π.Μ. και ολοκλήρωσης του ΣΧΟΟΑΠ.

Εκτός από τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να θησαυρίσουν από την τσιμεντοποίηση και την καταστροφή του Λαφονησιού, υπάρχουν και τα συμφέροντα των πολλών που θέλουν να ζήσουν αρμονικά με τη φύση, που συνειδητοποιούν ότι η προστασία της φύσης είναι σε όφελος όλων κι ιδιαίτερα των επόμενων γενεών που δεν επιτρέπεται να τους αφήσουμε έναν κατεστραμμένο πλανήτη.

Ο φυσικός πλούτος της χώρας μας όπως το Λαφονήσι αποτελεί την κοινή μας κληρονομιά, μια κληρονομιά που οφείλουμε να προστατέψουμε και να την παραδώσουμε αλώβητη στα παιδιά μας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live