Επίσκεψη των Οικολόγων Πράσινων στον Δήμο Ινναχωρίου

Κανένα σχόλιο

Τον Δήμο Ινναχωρίου επισκέφτηκε κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων την Παρασκευή 27 Μαρτίου και συναντήθηκε με το Δήμαρχο και το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου. Στα πλαίσια αυτής της συνάντησης έγινε εκτενή ενημέρωση από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο για θέματα όπως: η ολοκλήρωση της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (Ε.Π.Μ.), η προσπάθεια ολοκλήρωσης του ΣΧΟΑΠ και διάφορα θέματα που άπτονται της προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος της περιοχής.

Τα δυο σημαντικά θέματα, τόσο η ΕΠΜ όσο και το ΣΧΟΑΠ, που μετά την ολοκλήρωση μελέτης τους και στην συνέχεια με την εφαρμογή τους, θα αποτελέσουν μια διασφαλισμένη προοπτική ανάπτυξης του τόπου, αφού θα δώσουν την δυνατότητα στην τοπική κοινωνία να επενδύσει κοινωνικά και οικονομικά σε ένα περιβάλλον που θέλει και ξέρει να σέβεται τον πολιτισμό του και την ιστορία του. Στο υπάρχον περιβάλλον του Κρητικού τοπίου.. Ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή των κλιματικών αλλαγών και της πράσινης ανάπτυξης που είναι πια επιτακτική ανάγκη.

"Sponsored links"

Αισθανόμαστε ικανοποίηση που σε έναν Δήμο της Κρήτης γεννιέται ένας πόλος έλξης για επισκέπτες με την αξιοποίηση ενός άλλου μοντέλου τουρισμού που αναπτύσσεται, θα επικρατήσει και θα ευδοκιμήσει ακόμα και μετά το ξεπέρασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που θα βιώσουμε όλοι μας.

Ενός μοντέλου τουρισμού που δεν προσβλέπει στην φανφαρόνικη πολιτική των απέραντων ξενοδοχειακών μονάδων κατακτώντας και καταστρέφοντας τα παράλια της Κρήτης ( Ό, τι ακόμα μας έχει απομένει).Αλλά αναδεικνύει και αξιοποιεί όλο τον όγκο του συγκεκριμένου Κρητικού τοπίου, της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού του, πάντα βασιζόμενο στον σεβασμό της βιοποικιλότητας της ευρύτερης περιοχής αυτής, του Δήμου Ινναχωρίου.

Αν και ακόμα εξακολουθούν οι «σειρήνες» του ατομικού συμφέροντος να μάχονται την πρόοδο αυτού του τόπου, προσπαθώντας να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της ΕΠΜ και να μπλοκάρουν τον ΣΧΟΑΠ για να εξυπηρετήσουν δυστυχώς μόνο τα δικά τους οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, πάντα σε βάρος μιας ολόκληρης τοπικής κοινωνίας δεν θα μπορέσουν να το καταφέρουν.Στην συνάντηση αυτή γίναμε μάρτυρες ενός άθλιου σκοτεινού πολέμου που έχουν ανοίξει τα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Γίναμε όμως και μάρτυρες τις βαθιάς συνείδησης και αγάπης για τον τόπο τους που διαθέτουν οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, που ξεπερνά κάθε εμπόδιο και κάθε ψευτιά των πολέμιών του. Δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί άλλο πια να διαβάλλεται από πολιτικάντηδες με ψευτοπροοπτικές μιας προόδου που έχει ναυαγήσει πια, αλλά και την αισχρή και ανήθικη παραπληροφόρηση, αυτών που θέλουν το φιλέτο του Λαφονησιού τσιμεντωμένο για πάρτη τους.

Ακόμα, εκτιμώντας την προοπτική ανάπτυξης του τόπου, ήταν κοινή μας διαπίστωση ότι μια προοπτική διάνοιξης ακόμα ενός δρόμου αυτού το Νότιο Οδικού Άξονα στην περιοχή δεν έχει και ούτε μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα στην μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής.Αντίθετα θα αλλοιώσει ακόμα το πανέμορφο τοπίο. Θα επέμβει σε βάρος της φύσης αλλά και θα αποκόψει από την τουριστική ανάπτυξη κάθε προοπτική ανάδειξης και αξιοποίησης του πανέμορφου ορεινού όγκου της περιοχής.

Αντίθετα αυτό που έχει χρέος και θα πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση να γίνει όλοι μαζί, είναι να κάνει πράξη η πολιτεία την αξιοποίηση, την διάνοιξη, για την ασφαλή διάβαση τους, των υπαρχόντων κάθετων οδικών αξόνων, που ξεκινούν από τον Βόρειο Οδικό Άξονα και καταλήγουν στον Νότο της περιοχής. Καθώς και εκείνων των δρόμων που έχουν πρόσβαση στα πανέμορφα χωριά του Δήμου Ινναχωρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους κατοίκους το Δήμου Ινναχωρίου γι αυτήν την γόνιμη συνάντηση μας και την υπερήφανη φιλοξενία τους και έχουμε να τους δηλώσουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό τους και θα αγωνιστούμε από κοινού για την επίτευξη των ωραίων και ανθρώπινων στόχων που έχουν βάλει .

Σαν συνέχεια θα επισκεφτούμε και όλους τους αρμόδιους με το θέμα φορείς του Νομού και θα τους ζητήσουμε την συμμετοχή και την βοήθειά τους στην συγκεκριμένη προοπτική που έχει ανοίξει και που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος.

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live