Είμαστε όλοι διαφορετικοί – είμαστε όλοι ίσοι – είμαστε όλοι μαζί απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία

Κανένα σχόλιο

Η 21 Μάρτη, επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, συμπίπτει στην Ελλάδα με μια μεγάλη σε έκταση και αγριότητα έξαρση ρατσιστικής βίας σε βάρος μεταναστών. Καθημερινά κρούσματα αστυνομικής βίας και κακομεταχείρισης (π.χ Πάτρα και τμήμα Π.Ράλλη), δολοφονικού χαρακτήρα επιθέσεις οργανωμένων ακροδεξιών ομάδων σε λαϊκές γειτονιές (π.χ. Άγιος Παντελεήμονας), φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας (βλ. Κούνεβα), τα ρατσιστικά χτυπήματα εναντίον μεταναστών που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη, δημιουργούν την πεποίθηση σε ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας, αλλά και ανάμεσα στους μετανάστες, ότι στην καλύτερη περίπτωση είμαστε μπροστά στην ολοσχερή αδυναμία της οργανωμένης Πολιτείας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο του ρατσισμού, και στη χειρότερη ότι το καλλιεργεί και το αναπαράγει.

Περιστατικά με θύματα μετανάστες εξακολουθούν να υποβαθμίζονται συστηματικά από τα περισσότερα ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται άθλιες γενικεύσεις, κινδυνολογίες και υπερβολές όταν πρόκειται για παραβατικές πράξεις αλλοδαπών. Η απάντηση σ’ όλο αυτό το κλίμα, πρέπει να δοθεί συλλογικά από έλληνες και μετανάστες, στους δρόμους, στους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές και τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους, στη βάση της αλληλεγγύης των εργαζομένων, της διεκδίκησης πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους, των αξιών του αλληλοσεβασμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

"Sponsored links"

ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live