Για την ακρίβεια, το πολιτικό σύστημα και την Siemens μίλησε χθες από τα Χανιά ο Χρήστος Παπουτσής

Κανένα σχόλιο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, ως επικεφαλής Κλιμακίου επισκέφθηκε χθες τα Χανιά, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εξόρμησης του Κινήματος για τα θέματα της ακρίβειας, σχετικά με την ακρίβεια, το πολιτικό σύστημα και την υπόθεση της Siemens . Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής επισκέφτηκε επικεφαλής του κλιμακίου χθες το μεσημέρι την Αγορά των Χανίων και τα εμπορικά καταστήματα, ενώ το απόγευμα προήδρευσε συνεδρίασης του κλιμακίου με τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων και το βράδυ μίλησε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕ Χανίων.

Για τα σημαντική ζητήματα της επικαιρότητας είπε:

"Sponsored links"

Για Ακρίβεια

papoutsis Η πολιτική της ΝΔ έχει οδηγήσει την κοινωνία σε αδιέξοδα, την αγορά στην υπερχρέωση, τον πολίτη στην ανασφάλεια. Η ΝΔ καλλιεργεί την εντύπωση ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και γι αυτό φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις. Ολοι οι άλλοι εκτός από τον κ. Καραμανλή. Χρησιμοποιούν την ακρίβεια που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη ως άλλοθι για την ανευθυνότητα και την ανικανότητα της κυβέρνησης. Ομως δεν απαντούν στο ερώτημα, γιατί η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη.

Και το λογαριασμό καλείται να πληρώσει ο λαός. Κυρίως ο πολίτης με τα μεγαλύτερα προβλήματα και με το χαμηλότερο εισόδημα. Η ΝΔ ήρθε στην κυβέρνηση με σημαία της την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ομως από το 2004 οι τιμές αυξάνονται και το εισόδημα μειώνεται. Εχει αρχίσει να αλλάζει η καταναλωτική συμερπιφορά των πολιτών. Είδαμε στην αγορά των Χανίων, οι καταναλωτές να μην αγοράζουν προϊόντα από τα μανάβικα ή τα κρεοπωλεία με το κιλό αλλά με το κομμάτι.

Η αγορά λειτουργεί σε πλήρες καθεστώς ασυδοσίας. Γίνεται ολιγοπωλιακή. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σβήνουν. Η ΝΔ έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στην αγορά, για το ζοφερό μέλλον των μικρομεσαίων επιχερήσεων, για το γεγονός ότι ο εργαζόμενος ζει σε καθεστώς ανασφάλειας.

Για Siemens, πολιτικό σύστημα.

siemens_logo Ο Γιώργος Παπανδρέου επέμενε, επιμένει και θα επιμένουμε όλοι στο ΠΑΣΟΚ, για πλήρη διαφάνεια. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της κάθαρσης, της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στη χώρα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προδώσει τους αγώνες μας. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει τη μεγάλη προσφορά του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, να καταχραστεί την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο κόμμα μας και τις ιδέες μας.

Θέλω να καλέσω όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Κρήτης, των Χανίων, να στηρίξουν το Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ,σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την κάθαρση, τη διαφάνεια και τη δημοκραιτκή λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος.

Στον κόσμο μας υπάρχει οργή και πόνος ψυχής αλλά και αποφασιστική συστράτευση. Δεν δέχονται οι πολίτες να αμαυρωθεί η ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι εάν θα λυπηθούν κάποιοι των οποίων θα αμφισβητηθούν οι προσπάθιεές. Εδώ μιλάμε για τον πόνο εκατομμυρίων πολιτών που πίστεψαν τον Ανδρέα Παπανδρέου, εμπιστεύθηκαν το ΠΑΣΟΚ, στρατεύθηκαν με τον Κώστα Σημίτη. Αυτές τις προσπάθειές μας δεν τις ακυρώνουμε και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τις αμαυρώσει.

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει με το Γιώργο Παπανδρέου μπροστά στον αγώνα ενάντια στη διαφθορά. Γι αυτό και επιμένουμε να ζητάμε Εξεταστική Επιτροπή. Η Siemens είναι μία θρυαλλίδα, όπως είναι και οι άλλες περιπτώσεις , το σκάνδαλο του ΟΤΕ, τα λιμάνια, η ΔΕΗ, τα ομόλογα με την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων. SIEMENS, ΟΤΕ, C4I, υποκλοπές, είναι περιπτώσεις που συνδέονται, που έχουν κοινό τόπο.

"Sponsored links"

Το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται εδώ και τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που ο κ. Καρμαναλής και η κυβέρνησή του αρνούνται να δεχτούν τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου για διαφάνεια και ανεξαρτησία του πολιτικού συστήματος, τις οποίες είχε υποβάλει ήδη από το Δεκέμβριο του 2004. Και αρνείται να τις δεχθεί γιατί η ΝΔ βολεύεται να κυβερνά σε αυτό το έλλειμμα δημοκρατίας.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live