Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος για τον θάνατο των δύο εργατών

Κανένα σχόλιο

Όσο θα αυγατίζουν τα κέρδη του κεφαλαίου, τόσο θα μεγαλώνει ο αριθμός των εργατών που δε θα γυρίζουν στο σπίτι τους, που θα σακατεύονται, θα μένουν ανάπηροι σε όλη τους τη ζωή. Αυτοί οι δύο δείκτες πάνε μαζί. Όπως μαζί πάνε και οι παράγοντες που υποχρεώνουν τους εργάτες να δουλεύουν σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες. Η ανεργία, ο κίνδυνος της απόλυσης, το χαμηλό μεροκάματο, η ακρίβεια που καλπάζει, οι ανάγκες που δημιουργούνται καθημερινά σε κάθε εργατική οικογένεια από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, είναι παράγοντες που συμβάλλουν να μη γυρίζουν οι εργάτες στα σπίτια τους. Είναι παράγοντες που τους θρέφει η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης, της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ.

oikodomoi Οι δύο συνάδελφοί μας οικοδόμοι, στα Χανιά, πλήρωσαν, προχθές, με τη ζωή τους αυτή την πολιτική. Είναι θύματα της ασυδοσίας των εργοδοτών, που τους παρέχεται απλόχερα από την κυβέρνηση. Είναι θύματα της ανύπαρκτης παρουσίας των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους στους χώρους δουλειάς. Είναι θύματα μιας πολιτικής, που τους ανθρώπους τους μετρά σε νούμερα, αριθμούς και όχι με την αξία της ζωής. Είναι θύματα μιας πολιτικής, που θεωρεί τους εργάτες καύσιμη ύλη για να αυγατίζουν τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιριών, των εργολάβων, του κεφαλαίου.

"Sponsored links"

Είναι φανερό, πως η αιμορραγία σε ανθρώπινες ζωές θα συνεχίζεται και θα οξύνεται όσο υπάρχουν κόμματα και πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Όσο το καπιταλιστικό κέρδος θα καθορίζει τη τύχη του λαού. Όσο το κέρδος θα καθορίζει το μεροκάματα, τις εργασιακές σχέσεις, το εργασιακό περιβάλλον, την Υγεία, την Παιδεία του λαού.

Καλούμε τους οικοδόμους, σε κάθε χώρο δουλειάς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην υποκύπτουν στις πιέσεις των εργοδοτών. Να ενημερώνουν τα Συνδικάτα τους. Να ενταχθούν στη ζωή και τη δράση των σωματείων. Να ενισχύσουν το ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα, για να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης, της ανυπακοής, για να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ρήξης με την πολιτική του κεφαλαίου. Θαύματα δεν γίνονται. Την κοινωνική εξέλιξη την καθορίζει η ταξική πάλη, η σύγκρουση με την τάξη των καπιταλιστών.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live