Επίσκεψη του επιτρόπου Spidla (Σπίντλα) στις δομές ψυχικής υγείας Χανίων την Τρίτη 7 Απρίλιου

Κανένα σχόλιο

Η επίσκεψη του Επιτρόπου Απασχόλησης και Ίσων ευκαιριών της ΕΕ , κ. Vladimir Špidla γίνεται στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης στην χώρα μας και σειράς συναντήσεων με τους Υπουργούς Απασχόλησης& Κοινωνικής Προστασίας, Οικονομίας& Οικονομικών, Υγείας& Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών (με την χρονική σειρά, που αυτές θα λάβουν χώρα). Η επίσκεψη του Επιτρόπου την 7η Απριλίου περιλαμβάνει περιοδεία του Επιτρόπου και Αντιπροσωπείας ΕΕ στα Χανιά της Κρήτης, όπου θα επισκεφτεί αποκλειστικά δομές της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, που συγχρηματοδοτήθηκαν από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ. Μετά την περιοδεία του, ο Επίτροπος θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αβραμόπουλο.

Κυρίαρχο θέμα της Συνέντευξης Τύπου είναι η πορεία και το μέλλον της μεταρρύθμισης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα. Η επίσκεψη του Επιτρόπου γίνεται σε κρίσιμη περίοδο, μετά από μακρά περίοδο σημαντικών επιτευγμάτων της μεταρρύθμισης και ολοκλήρωσης του σχεδιασμού των παρεμβάσεων εδραίωσης του νέου μοντέλου, αλλά και επίλυσης θεμάτων, όπως της χρηματοδότησης των δομών ευθύνης ΝΠΙΔ, οι οποίες δημιουργήθηκαν με την συμβολή ΕΕ και ΥΥΚΑ. Τον κ. Špidla θα συνοδεύουν οι κ. Michael RALPH (μέλος του Γραφείου Επιτρόπου), ο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος (Δ/ντης της Αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα), οι κ. Georges KINTZELE και Aurelio CECILIO (επικεφαλής της Γεωγραφικής Ενότητας της ΕΕ, που αφορά την Ελλάδα).

"Sponsored links"

Η Συν. Τύπου θα διεξαχθεί σε Αίθουσα του Ξενοδοχείου PERLΕ SPA , στις 12.10-13.00 και θα ακολουθήσει γεύμα.

Το «Υγεία – Πρόνοια»

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία – Πρόνοια» 2000-2006 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Ε(2001) 583/04.04.2001 απόφαση και αποτελεί εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο υλοποίησης της στρατηγικής του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΕΕ. Ο προϋπολογισμός του συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις, που υλοποιεί είναι η μεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία (Ψυχαργώ Β’Φάση), ο αποϊδρυματισμός στην Πρόνοια , η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

8.00-9.00 Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

9.00-9.50 Επίσκεψη στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων και το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης Ατόμων με Ογκολογικά Νοσήματα Χανίων

9.50-10.20 Επίσκεψη στο κατάστημα του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης- ΚΟΙΣΠΕ Χανίων, Παλιά Αγορά

10.20-11.50 Επίσκεψη σε Οικοτροφείο και το Ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείο Χανίων

11.50-12.10 Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αβραμόπουλο, Ξενοδοχείο Perle Spa

"Sponsored links"

12.10-13.00  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, Ξενοδοχείο Perle SPA , Χανιά

13.00-15.00 Γεύμα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live