Ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για τα κρούσματα βίαιων επιθέσεων

Κανένα σχόλιο

Εύλογη ανησυχία προκαλούν σε όλους μας τα κρούσματα των τελευταίων βίαιων επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων και υπηρεσιών (Γουδί, Λουίζης Ριανκούρ, κέντρο της Αθήνας, Θεσσαλονίκη, Χανιά κ.λπ.). Δεκάδες συνάδελφοί μας κινδύνευσαν για ακόμα μια φορά, αντιμετωπίζοντας πάνοπλους και αποφασισμένους για όλα κακοποιούς. Η εγκληματικότητα και η κάθε μορφής παραβατικότητα, μας υπενθυμίζουν διαρκώς πόσο επικίνδυνο είναι το αστυνομικό επάγγελμα και πόσο καλά εκπαιδευμένοι πρέπει να είναι οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή του πυρός. Η παραμικρή χαλάρωση και ο παραμικρός εφησυχασμός μπορούν να αποδειχθούν μοιραία.

Καλούμε την πολιτεία να προχωρήσει τάχιστα στη θεσμοθέτηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε, με ακόμα πιο γρήγορες διαδικασίες, να αρχίσει η εφαρμογή τους στην πράξη, διότι το να υπογραφεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα, συνιστά ασφαλώς σημαντική κατάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, δεν σημαίνει, ωστόσο, τούτο ότι αυτομάτως έχει διασφαλιστεί και η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.

"Sponsored links"

  • Τα προβλεπόμενα πρέπει να τύχουν αυστηρής εφαρμογής με την αναγκαία εκπαίδευση και τον εφοδιασμό των υπηρεσιών με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα.
  • Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες πρέπει να ενδιαφέρονται οι ίδιοι για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας.
  • Η διοίκηση πρέπει να εγγυηθεί την απαρέγκλιτη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας, χωρίς εκπτώσεις υπό την πίεση της τρέχουσας καθημερινότητας.

Η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την όλη διαδικασία και πιέζει με κάθε τρόπο, για να κατοχυρωθούν πραγματικές συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, τέτοιες που να επιτρέπουν σε όλους να υπηρετούν σε ένα οργανωμένο και ασφαλές περιβάλλον, μετριάζοντας το άγχος και περιορίζοντας στο ελάχιστο τις καθημερινές απειλές και τους εγγενείς κινδύνους του αστυνομικού επαγγέλματος.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live