Ανακοίνωση Μανώλη Σκουλάκη για τις δηλώσεις Νομάρχη Χανίων

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του Νομάρχη και του Δήμου Χανίων οι οποίες ακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη για τη παρουσίαση του Κοινοβουλευτικού Απολογισμού του, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τουλάχιστον απορία προκαλούν στους πολίτες των Χανίων οι δηλώσεις του κ. Νομάρχη, οι οποίες στερούνται πολιτικού ρεαλισμού και επαφής με τη πραγματικότητα. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ο κ. Νομάρχης πίσω από τη περιγραφή που έκανα για τη σημερινή κατάσταση στο Ν. Χανίων και την ειλικρινή αγωνία που εξέφρασα για όλα τα μεγάλα θέματα του Νομού μας (Νοσοκομείο, Χωροταξικό-Υποβάθμιση Αεροδρομίου και Λιμένα Σούδας, Στρατόπεδο Μαρκοπούλου, Αεροδρόμιο Μάλεμε, Αξιοποίηση ΘΨΠΧ, Αγ. Απόστολοι, Εκποίηση Αερολιμένα Χανίων, Ελλείψεις στην ΕΛ.ΑΣ. – σώματα ασφαλείας, Ανεπάρκεια Αθλητικών Χώρων, Προγραμματισμός για το Δ’ ΚΠΣ, Μείωση Αγροτικού Εισοδήματος κ.α.) εντοπίζει «μικροκομματική σκοπιμότητα» και «ανευθυνότητα».

Να υπενθυμίσω απλώς στο κ. Νομάρχη πως για τη πλειονότητα των παραπάνω μεγάλων θεμάτων του Νομού, είχε και έχει τη δυνατότητα – ως Συντονιστής του Άτυπου Οργάνου του Νομού – να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση και τεκμηριωμένη διεκδίκηση και επίλυση τους από την κεντρική εξουσία, δίχως έως σήμερα να το έχει πράξει, άγνωστο το «γιατί»…

"Sponsored links"

Όσο για το «γιγαντιαίο έργο» που επικαλείται κάθε τόσο ο κ. Νομάρχης θα ήθελα να τον ενημερώσω πως οι πολίτες των Χανίων δεν είναι πολίτες χαμηλών προσδοκιών, αντίθετα είναι ικανοί να κρίνουν, να συγκρίνουν και εν τέλει να αξιολογήσουν το έργο του καθενός. Προσωπικά ζητώ και από τους δύο (Νομάρχη και Δήμαρχο Χανίων) – αλλά και από τους 3 Βουλευτές της ΝΔ – να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές στρατηγικές και τους άτυπους «διαγκωνισμούς» για την πρωτοκαθεδρία στο νομό και να ασχοληθούν με τα λιμνάζοντα προβλήματα του Νομού, από τα οποία απέχουν συστηματικά.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, να διεκδικώ και να προτείνω – εντός και εκτός Βουλής – με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για το τόπο μου και την ανάπτυξη αυτού, όσο και αν κάποιοι δεν μπορούν να αποδεχτούν την τεκμηριωμένη κριτική και τη παρουσίαση της πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες του νομού Χανίων.

Όσον αφορά το παλαιό νοσοκομείο Χανίων, χαίρομαι που έπειτα από 6 χρόνια απραξίας της Δημοτικής Αρχής και μετά τη δημόσια παρέμβαση μου για το θέμα, ο κ. Δήμαρχος «κατάφερε» να ορίσει συνάντηση στο Υπ. Υγείας στις 9 Ιουλίου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ….»

Η ανακοίνωση νομάρχη Χανίων κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη

O βουλευτής Χανίων κ. Σκουλάκης επανέρχεται βάλλοντας εναντίον μου με αστείους ισχυρισμούς και προφανείς στόχους. Δεν επιθυμώ την προσωπική αντιπαράθεση μαζί του, κάτι άλλωστε που δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην ανάπτυξη του τόπου. Στους 18 μήνες που τελώ τα καθήκοντά μου ως εκλεγμένος Νομάρχης Χανίων, έχω αποδείξει ότι πάνω απ’ όλα βάζω το συμφέρον του τόπου μας και παραμένω μακριά από τις όποιες κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Σε αυτό το διάστημα έχω να επιδείξω ένα σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου, για το οποίο έχω επίσης αποδείξει ότι δέχομαι την οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική και τον διάλογο. Παράλληλα, έχω πάρει σαφείς θέσεις σε όλα τα πολιτικά ζητήματα που αφορούν στο Νομό με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και θα συνεχίσω να το κάνω, είτε αυτό είναι αρεστό είτε όχι, σε μια μικρή μερίδα τοπικών παραγόντων. Σε κάθε περίπτωση κριτής μου θα είναι η κοινωνία των Χανίων όταν θα έρθει εκείνη η ώρα.

Σημείωση: Το μήνυμα έχει πολλούς αποδέκτες

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live