Κοινωνία πολιτών και κυκλοφοριακό

Κανένα σχόλιο

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Η πόλη μας μέρα με την ημέρα γίνεται αβίωτη εξαιτίας του κυκλοφοριακού προβλήματος. Μια γνωστή μου κυρία, μου είπε τις προάλλες ότι χρειάζεται μια ώρα για να κατέβει από τα Κουνουπιδιανά στην πόλη των Χανίων σε ώρες αιχμής. Στον Δήμο Χανίων πρόσφατα έχουν προσληφθεί σχεδόν 80 αστυνόμοι και περιτριγυρίζουν στους δρόμους κόβοντας τσουχτερά πρόστιμα.

"Sponsored links"

Όμως με την καταστολή δεν λύνονται τα προβλήματα αλλά με την πρόληψη. Κι αυτό το γνωρίζει καλύτερα εμού ο Δήμαρχος Χανίων ο οποίος είναι και επίκουρος καθηγητής ιατρικής. Για την συμπεριφορά μας να οδηγούμε για ψύλου πήδημα το Ι.Χ. μας και να το χρησιμοποιούμε ως προέκταση του εγώ μας ασφαλώς δεν ευθύνεται η Δημοτική Αρχή αλλά ο κακός εαυτός μας. Οι δημοτικοί άρχοντας όμως ευθύνονται επειδή επί πολλές τετραετίες υπόσχονται περιφερειακά γκαράζ και δρομολόγηση (δωρεάν) μίνι λεωφορείων και μετεκλογικά κάνουν… γαργάρα τις υποσχέσεις τους. Ευθύνη έχει και η κοινωνία των πολιτών η οποία δεν απαιτεί από τους δημοτικούς άρχοντες να υλοποιούν τις υποσχέσεις τους.

Αν υπήρχαν περιφερειακά γκαράζ και μίνι λεωφορεία, δηλαδή πυκνά δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Τότε θα έπρεπε η Δημοτική αρχή κατά απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών να απαγορεύσει δια ροπάλου τα Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης. Τότε, θα ήταν εφικτοί και οι ποδηλατόδρομοι σε μια πόλη όπως την ξέρουμε με στενά πεζοδρόμια και δρόμους, καθώς και η κυκλοφορία μοτοποδηλάτων καθώς και η πεζοπορία. Όμως για να γίνουν πράξη όλα αυτά χρειαζόμαστε ενεργή κοινωνία πολιτών κι όχι ιδιωτών.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live