Επίθεση αμερικανών σε 50χρονο Χανιώτη

Κανένα σχόλιο

Απρόκλητη επίθεση από ομάδα νεαρών ανδρών δέχτηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής ένας 50χρονος Χανιώτης στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες της επίθεσης ήταν Αμερικανοί στρατιωτικοί. Για το θέμα αυτό εκδόθηκε χθες ανακοίνωση – καταγγελία από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

50XRONOS KTYPHMENOS Ο Χανιώτικος λαός παρακολουθεί αυτές τις μέρες, μέσω των Μ.Μ.Ε, τις εξελίξεις που τρέχουν τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια επιβολής της «νέας τάξης». Στο τοπικό επίπεδο έχουμε για πολλοστή φορά τα ανδραγαθήματα των «Ράμπο» εις βάρος κατοίκων της πόλης μας. Αυτόν τον πολιτισμό υποδέχονται με τυμπανοκρουσίες οι ντόπιοι άρχοντες που με τον τρόπο τους ανέχονται αυτές τις καταστάσεις.Επίσης νωπές είναι ακόμα οι μνήμες για την προσπάθεια επέκτασης της βάσης με την ευλογία πάλι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όταν από την βάση αυτή ξεκίνησαν οι «μακελάρηδες» να μεταφέρουν τον πολιτισμό τους στην δοκιμαζόμενη περιοχή του Καυκάσου.

"Sponsored links"

Σε διεθνές επίπεδο, οι ταραχές στην ευρύτερη περιοχή της Κασπίας και του Καυκάσου περιοχές πλούσιες σε πρώτες ύλες κι ενεργειακούς πόρους, αλλά και τόποι περάσματος ενεργειακών αγωγών, αποτελούν εκδήλωση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ρωσίας. Ακόμα, έχει άμεση σχέση με τη γενικότερη επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας, με τη λεγόμενη «ανεξαρτητοποίηση» του Κόσσοβου, την υποκίνηση υπαρκτών, αλλά και ανύπαρκτων, μειονοτικών ζητημάτων, του αμερικανικού σχεδίου ελέγχου της «Μεγάλης Μέσης Ανατολής», που φτάνει μέχρι και τον Καύκασο, της κατοχής του Ιράκ και των πολεμικών σχεδίων κατά του Ιράν, καθώς και με την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της Γεωργίας και της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αποτελεί παράγοντα εμπλοκής της χώρας μας σε τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες περιπέτειες. Άλλωστε αυτό δείχνουν τόσο τα κοινά ελληνο-ισραηλινά αεροπορικά γυμνάσια, όσο και η αποστολή φρεγάτας στην Αραβική Θάλασσα κατά των λαών του Ιράν και του Ιράκ. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού, της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών.

Γι’ αυτό καταγγέλλουμε και καλούμε τον χανώτικο λαό να δυναμώσει την πάλη του για:

  • να σταματήσει η παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και συγκρούσεις,
  • να επιστρέψουν πίσω όλες οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που είναι εκτός συνόρων.
  • να σταματήσει η επέκταση και να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικάνικες και Νατοϊκές βάσεις.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Ανακοίνωση του ΜΕΡΑ Χανίων, η οποία αναφέρει:

Η απρόκλητη επίθεση από Αμερικάνους στρατιωτικούς στον άτυχο Χανιώτη προχθές τα ξημερώματα (όπως δηλώνει ο ίδιος) είναι άνανδρη, τραμπούκικη και σίγουρα καταδικαστέα. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι όμως μεμονομένο. Αμερικάνοι φαντάροι του ΝΑΤΟ κατ’ επανάληψη έχουν επιτεθεί σε Χανιώτες και φοιτητές στο κέντρο της πόλης και όλα δείχνουν πως αυτό δεν θα είναι το τελευταίο περιστατικό δυστυχώς. Δεν είναι μόνο θέμα κακής νοοτροπίας των αμερικανών φαντάρων, αλλά ξεκινάει πολύ πιο πίσω.

Είναι το ζήτημα της Αμερικάνικης Βάσης της Σούδας και το ρόλο που έχει στο νησί. Δολοφονικό ορμητήριο για τους πολέμους και τα συμφέροντα του αμερικάνικου κεφαλαίου, αλλά και πηγή μόλυνσης και καρκίνου σε “ήσυχες” περιόδους. Όσο υπάρχει η βάση της Σούδας, όσο αυτή αποτελεί ορμητήριο πολέμου, τόσο οι αμερικάνοι φαντάροι που θα έρχονται στο νησί (μετα τις πολεμικές επιχειρήσεις) θα είναι όλο και περισσότερο πρόθυμοι για ξυλοδαρμούς και επισόδεια. Ενάντια σε όλες τις επιθέσεις που δεχόμαστε, από τον πόλεμο μέχρι τις επιθέσεις από αμερικάνους στους δρόμους των Χανίων η απάντησή μας πρέπει να είναι μία. Αντιπολεμκό κίνημα με στόχο να κλείσει η βάση της Σούδας, για να ανατραπεί η πολεμική εκστρατεία του κεφαλαίου, αμερικάνικου και ευρωπαϊκού!

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Το Εργατικό Κέντρο Ν.Χανίων καταδικάζει για άλλη μια φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση στρατιωτών που προέρχονται από την Αμερικάνικη και Νατοϊκή Βάση Σούδας,  εις βάρος συμπολιτών μας. Για άλλη μια φορά έκαναν επίδειξη «ήθους», όπως είναι άλλωστε συνηθισμένοι, και αυτή τη φορά όχι σε διατεταγμένη υπηρεσία,  αλλά στο Κέντρο της πόλης των Χανίων, εις βάρος απλών συμπολιτών μας, που πηγαίνοντας ή γυρνώντας από τη δουλειά τους δέχτηκαν στο δρόμο βάναυσες επιθέσεις και ξυλοδαρμό.. Έτσι το τελευταίο διάστημα τα Χανιά ζουν και πάλι στο πετσί τους  τους μώλωπες και τις πληγές της ξένης στρατιωτικής παρουσίας στον Νομό μας. Ο 50χρονος Χανιώτης που έφθασε παραμορφωμένος από το ξύλο στο σπίτι του, επειδή  οι παραπάνω στρατιωτικοί   το έβρισκαν «διασκεδαστικό»,  πρέπει να είναι το τελευταίο θύμα τους.

"Sponsored links"

Εμείς οι εργαζόμενοι των Χανίων, δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φύγουν οι ξένες Βάσεις από τον τόπο μας, για να σταματήσουν οι δολοφονικές εξορμήσεις από  τη  Βάση της Σούδας εις βάρος των λαών της γης, για να σταματήσουν  οι  ανήθικες  και αναίτιες επιθέσεις σε βάρος συμπολιτών μας.

Για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Χανίων

Ο Πρόεδρος                          Ο Γεν.Γραμματέας

Κορναράκης Δημήτρης           Μαλανδράκης Γιάννης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live