Καταγγελία του Ε.Κ.Χ. και του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Κανένα σχόλιο

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Χανίων και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και σε όλη την κοινωνία των Χανίων την στάση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος έναντι των συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κεντρική Υπηρεσία της Πυροσβεστικής στα Χανιά, την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Ο κ. Αρχηγός, ο οποίος έχει καταγγείλει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που είχαν συνυπογράψει οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον πρόεδρο του Εργατ/κού κέντρου συνάδελφο Λιονάκη Μανούσο, χαρακτηρίζοντας τον ως μη θεσμικά αρμόδιο για συνομιλητή του.

"Sponsored links"

Από που αντλεί ο κ. Αρχηγός το θάρρος να αγνοεί τον πρόεδρο του Εργατ/κού Κέντρου και να διαβουλεύεται μόνο όταν μας εγκρίνει ο ίδιος; Το δημόσιο αξίωμα που κατέχει του δίνει το δικαίωμα να μη συνομιλεί με τους εκλεγμένους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους εργαζομένων; Αν έτσι σκέφτεται , τότε μας παραπέμπει σε άλλες εποχές, αυταρχισμού, σκοταδισμού και τρομοκρατίας.

Όσον αφορά την καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης που κατοχυρώνει κάποια στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, διαβεβαιώνουμε το κ. Αρχηγό ότι θα συναντήσει την αποφασιστική αντίδραση όχι μόνο των συμβασιούχων πυροσβεστών αλλά και του συνόλου των εργατοϋπαλλήλων των Χανίων και ολόκληρης της χώρας.

Η στάση του κ. Αρχηγού αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου αποτελούν ευθεία περιφρόνηση προς τα πάγια αιτήματα ενός ολόκληρου κόσμου που μοχθεί και ματώνει για την πυρασφάλεια, τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και τσαλαπάτημα των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης. Νομίζουμε όμως, ότι ξεπερνάει κάθε όριο να το κάνουν αυτό με τέτοια απαρέσκεια, αλαζονεία και ετσιθελισμό.

Για το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος

ΛΙΟΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live