Κλίμα S.O.S. – Ήλιος, καύσωνας και η ζωή μας

Κανένα σχόλιο

Οι δραματικές αλλαγές στο κλίμα, που τις ζούμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, είναι το ελάχιστο από αυτό που πραγματικά συμβαίνει στο περιβάλλον. Οι επιδράσεις στους ανθρώπινους οργανισμούς μετρώνται με τις στατιστικές του σήμερα και τα προοπτικά σενάρια του άμεσου μέλλοντος. Ιδίως αυτά που αφορούν τη συσσωρευμένη ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα. Οι ρήξεις στην περιβαλλοντική ισορροπία έχουν ορατό αποτέλεσμα στους καρκίνους, στις «σπάνιες» νόσους, όσο και στις ανταποκρίσεις του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου. Είναι δε τέτοιας έντασης και ταχύτητας που ο προσαρμοστικός μηχανισμός του οργανισμού αδυνατεί να τις παρακολουθήσει…

Με γνώμονα τα στοιχεία αυτά, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διοργανώνει καμπάνια ενημέρωσης των φαρμακοποιών και του κοινού, σε 12 πόλεις, από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο. Με μήνυμα «Κλίμα S.O.S. – Ήλιος, καύσωνας & η ζωή μας» και σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, επιχειρείται η ενημέρωση για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους και την πρόληψη, ιδίως από την έκθεση στον ήλιο. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι οι φαρμακοποιοί για την ασφάλεια και την υψηλή ποιότητα των αντιηλιακών προϊόντων, ενημερώνουν για τις άριστες λύσεις σχετικά με την προστασία του καταναλωτή, πελάτη, ασθενή.

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της καμπάνιας θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα του Π.Φ.Σ. μαζί με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χανίων, για τους φαρμακοποιούς-μέλη τους, την Τετάρτη 16 Απριλίου, και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Τράπεζας Χανίων, στα Χανιά.νΣτην ημερίδα ομιλητές θα είναι ο κ. Ιωάννης Χονδρός, Περιβαλλοντολόγος-Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Enviromental Systems Manager-EOQ,SAQ, η κα Λίνα Φίλη, Φαρμακοποιός, Διευθύντρια Marketing Avène, και η κα Ράνια Λέχου, Φαρμακοποιός, Υπεύθυνη Τμήματος Carla. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, καθώς και εκπρόσωπος του Π.Φ.Σ.

Στο επόμενο διάστημα θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα από τα φαρμακεία του Νομού Χανίων, με επιστημονικές συμβουλές για την πρόληψη από την κακή επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά και τον καύσωνα.νΧορηγός της πανελλήνιας ενημερωτικής καμπάνιας είναι τα Δερματολογικά Εργαστήρια Avène.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live