Αδιέξοδο στην λειτουργία των Σφαγείων διαπιστώθηκε στη συνάντηση Βουλγαράκη – Σκουλάκη

Κανένα σχόλιο

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κου Απόστολου Βουλγαράκη και του Δημάρχου Χανίων κου Μανώλη Σκουλάκη και Υπηρεσιακών Παραγόντων, με θέμα τη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Χανίων.

Στην διάρκεια της Σύσκεψης αυτής εξετάσθηκαν τα κάτωθι:

1. Τα Προβλήματα και οι σοβαρές ελλείψεις της εγκατάστασης του Δημοτικού Σφαγείου Χανίων.

"Sponsored links"

2. Τα από εξαετίας αλλεπάλληλα έγγραφα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι Εκθέσεις Ελέγχου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων.

3. Οι σοβαρές συνέπειες που προκύπτουν για το Νομό μας και για τη Χώρα μας από τη μη συμμόρφωση προς τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς περί Υγιεινής & Ασφάλειας τροφίμων όπως η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η επιβολή προστίμου, η απαγόρευση της εμπορίας των Ελληνικών ζωϊκών προϊόντων στο εξωτερικό και η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας για μη ασφαλή τρόφιμα προς τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Χώρα μας.

Μετά από τα παραπάνω, διαπιστώθηκε ότι το Δημοτικό Σφαγείο Χανίων παρουσιάζει πολλαπλές ελλείψεις εξ αιτίας του ότι καμία εργασία εκσυγχρονισμού δεν πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια από τον Δήμο Χανίων, αλλά και το ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων δεν είχε προχωρήσει στην εφαρμογή της κείμενης Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας μη προχωρώντας στην ανάκληση λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου ως όφειλε.

Παρά του ότι αναγνωρίστηκαν από τους συμμετέχοντες στην Σύσκεψη τα σημαντικά προβλήματα και η δύσκολη Οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει ο Κτηνοτροφικός Κλάδος, έγινε σαφές ότι η λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου Χανίων δεν δύναται να συνεχιστεί υπό τις παρούσες συνθήκες δεδομένου ότι οποιαδήποτε προσπάθεια επαναλειτουργίας του την παρούσα φάση θα επιφέρει Ποινικές Κυρώσεις στους Αρμόδιους Φορείς.

Οι κτηνοτρόφοι θα εξυπηρετούνται από τα σφαγεία Φρε, Σφακίων και Κανδάνου.

Αυτό που πάντως έχει επισημανθεί είναι η αναγκαιότητα χωροθέτησης νέων δημοτικών σφαγείων σε περιοχή εκτός του οικιστικού ιστού του δήμου Χανίων.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live