Αδ. Γεωργιάδης – Αθ. Πλεύρης κατά Κούλογλου για την ΕΡΤ

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση στην Βουλή με την οποία αντιτίθενται στην τοποθέτηση του Στέλιου Κούλογλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κατέθεσαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης και Αθανάσιος Πλεύρης. Η ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού έχει ως εξης

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο.
ΘΕΜΑ: “Νέα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ “.

Ανακοινώσατε τα ονόματα των νέων μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ όπου μεταξύ αυτών συμπεριλάβατε και τον γνωστό δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου. Ο κ. Κούλογλου όμως στην πρώτη δημόσια δήλωση του μετά τον διορισμό του στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, δήλωσε ότι σκοπεύει να θέσει εκ νέου προς έγκριση από το Δ.Σ. την πρόταση για την παρουσίαση της εκπομπής που έως προσφάτως παρουσίαζε από τη Δημόσια Τηλεόραση και μάλιστα δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από το Δ.Σ. της ΕΡΤ πριν τη συζήτηση της προτάσεως του.

"Sponsored links"

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1. Γιατί επιλέξατε για τη θέση του μέλους του ΔΣ κάποιον ο οποίος επιθυμεί να έχει και επαγγελματική σχέση με τη Δημόσια Τηλεόραση.

2. Πως θα εξασφαλίσετε τη διαφάνεια στην λήψη της αποφάσεως για την εκπομπή του
κ. Κούλογλου από τη στιγμή που ο ίδιος θα αποτελεί μέλος του ΔΣ έως και μία μέρα πριν τη σχετική συζήτηση.

3. Κατόπιν των ανωτέρω η τοποθέτηση του κ. Κούλογλου είναι ασφαλώς νόμιμη, είναι όμως και ηθική;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές:
Γεωργιάδης Σπυρίδων-Άδωνις, Β΄ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.
Πλεύρης Αθανάσιος, Α΄ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.

  • Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ δεν αμείβονται. Πριν από την ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ είχαν προηγηθεί επικριτικές αναρτήσεις και δημοσιεύματα σε ακροδεξιά και σταλινικά ΜΜΕ και blogs.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live