Αθρόα κρούσματα επιθέσεων φασιστοειδών στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Ανησυχία προκαλούν σε κάθε δημοκρατικό πολίτη των Χανίων τα περιστατικά βίας και τρομοκρατίας στα Χανιά το τελευταίο διάστημα, με ρατσιστικό – φασιστικό υπόβαθρο. Η πρόσφατη επίθεση στη νεαρή Χανιώτισσα στην Χαλέπα από δύο νεαρούς κουκουλοφόρους που της είχαν στήσει καρτέρι, αποτελεί το δέκατο καταγεγραμμένο συμβάν που σημειώθηκε μέσα σε τρεις μήνες.

Γράφει η Αγγελική Ελ. Ροσμαράκη*

Στην λίστα του τρόμου, έχουνπροηγηθεί μεταξύ άλλων, ο άγριος ξυλοδαρμός δύο ανυποψίαστων μεταναστών (8/12/09) στην πλατεία 1966, ο εμπρησμός στο Κοινωνικό Στέκι Μεταναστών (6/12), καθώς και ο άγριος ξυλοδαρμός δύο Χανιωτών που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις σε θέματα ελευθεριών και δικαιωμάτων.

"Sponsored links"

Ενέργειες που πρέπει να απονομιμοποιηθούν στα μάτια της κοινωνίας καθώς και η λογική των τραμπουκισμών και της βίας ενάντια σε κάθε διαφορετική από την δική μας αντίληψη. Είναι χρέος μας να καταδείξουμε ότι αυτές οι ιδέες και οι εκφραστές τους δεν είναι «μία ακόμα άποψη», αλλά επικίνδυνες ιδεολογίες που αφορούν όλη την κοινωνία.

Πέρα από την κατάφωρη καταδίκη τέτοιων περιστατικών πρέπει και η αστυνομία να βρίσκεται σε εγρήγορση, πριν το φαινόμενο πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Το γεγονός ότι πολλά από τα άτομα που δημιουργούν αυτά τα έκτροπα είναι νεαρής ηλικίας προκαλούν έντονο προβληματισμό. Τι λάθη έχουμε κάνει ως γονείς και κοινωνία και αυτά τα παιδιά ακολουθούν αυτές και όχι άλλες σημαίες. Και πριν να είναι πολύ αργά τι να κάνουμε γι’ αυτά για να ακολουθούν «άλλες σημαίες»;

* Προϊστ. Γρ. Ισότητας

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

* Μed στην εκπαίδευση "Το ψέμα τρέχει, αλλά η αλήθεια είναι κουτσή. (κάποτε όμως φτάνει και αυτή)" | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου εδώ

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live