Αναβιώνει με καινοτόμες μεθόδους η Κιτροκαλλιέργεια στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Την Κυριακή, 09/01/2011 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του καταστήματος Αγροτικών Εφοδίων της Ε.Α.Σ. Ρεθύμνης, συγκέντρωση των παραγωγών-μελών του υπό σύσταση Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιτροπαραγωγών Κρήτης.Την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και καινοτόμο συνάντηση παρακολούθησε πλήθος παλαιών και νέων κιτροκαλλιεργητών από το Ρέθυμνο, τα Χανιά και το Ηράκλειο, οι οποίοι αγωνιούν και ενδιαφέρονται για το μέλλον της κιτροκαλλιέργειας στην Κρήτη.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣΡ, κος Μπιρλιράκης Νικόλαος και  ο πρόεδρος της Ένωσης Κιτροπαραγωγών Κρήτης, κος Στρατιδάκης Εμμανουήλ, αναφέρθηκαν στην ιστορική σημασία της καλλιέργειας κίτρου στο νησί, παρουσίασαν την υφιστάμενη κατάσταση λειτουργίας της Ένωσης Κιτροπαραγωγών και ανέπτυξαν τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η σύσταση του νέου Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιτροπαραγωγών Κρήτης.

Σκοπός της δημιουργίας του Συνεταιρισμού είναι η διάσωση και εξέλιξη της καλλιέργειας στο νησί, η ανάδειξη του παραγόμενου προϊόντος στη διεθνή αγορά τροφίμων και η ανάπτυξη της τοπικής αγροτικής οικονομίας. Ο τεχνολόγος γεωπονίας της ΕΑΣΡ, κος Τσιριντάνης Ζαχαρίας ακολούθως παρουσίασε την καλλιέργειας κίτρου, το νέο φυτοπολλαπλασιαστικό υλικό και τις εφαρμοζόμενες εγχώριες και διεθνείς τεχνικές

"Sponsored links"

Η πρωτοπόρα διαδικασία θα είναι σύμφωνη με τους κανόνες τις συμβολαιακής γεωργίας, η οποία θα εξασφαλίζει εγγυημένο εισόδημα στους κιτροπαραγωγούς, θα επικουρείται και θα ελέγχεται από το έμπειρο Γεωτεχνικό προσωπικό της Ένωσης και θα πιστοποιείται ως βιολογική καλλιέργεια, ώστε να εξασφαλιστεί η απαράμιλλη ποιότητα του Κρητικού Κίτρου.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των παρευρισκόμενων και την ανάδειξη του προσωρινού Δ.Σ. του υπό σύσταση Συνεταιρισμού.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live