17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024
Array

Ανακοίνωση της γραμματείας Χανίων του ΜΑΣ για την κινητοποίηση στο ΤΕΙ Χανίων

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 2/11 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ Χανίων, από τις επιτροπές αγώνα του ΤΕΙ και του Πολυτεχνείου Κρήτης που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή το άμεσο πρόβλημα της στέγασης μιας σπουδάστριας εξ αιτίας του οποίου δε μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές, καθώς το οικογενειακό της εισόδημα δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τα στοιχειώδη.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν να πληρωθεί άμεσα το νοίκι των σπουδαστών που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγο οικονομικών προβλημάτων αλλά και να δρομολογηθεί άμεσα η ανέγερση φοιτητικής εστίας για να έχουν όλοι οι σπουδαστές δωρεάν στέγαση.

Η απάντηση, μετά από πίεση, ήταν να συγκληθεί το συμβούλιο του ΤΕΙ χθες Δευτέρα 5/11 για να συζητηθεί το θέμα περαιτέρω.

Όταν λοιπόν έλαβε χώρα το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε ξανά κινητοποίηση από τις δυνάμεις του ΜΑΣ, με σκοπό να πιέσουμε τη διοίκηση. Μετά το τέλος του συμβουλίου ανακοινώθηκε οτι θα παραχωρηρηθεί ένα δωμάτιο στη σπουδάστρια μέχρι να τελειώσει τις σπουδές της. Αυτή η κατάκτηση είναι σημαντική και δείχνει ότι όταν οι σπουδαστές που κατάγονται από λαϊκές οικογένειες, παλεύουν οργανωμένα και μαζικά, στοχεύοντας στην ανατροπή του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής, τότε μπορούν να αποσπούν και κατακτήσεις για την ανακούφιση της ζωής τους στο σήμερα.

Προφανώς, η συγκεκριμένη κατάκτηση, δεν αποτελεί λύση στο ζήτημα της στέγασης και σίτισης των σπουδαστών, και γενικότερα του κόστους σπουδών. Το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σπουδάστρια είναι γενικευμένο, και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια και που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και με την στήριξη και άλλων πρόθυμων κομμάτων, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σε αυτές τις συνθήκες, πρωτοστατούν στην οργάνωση της πάλης για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που βιώνουν οι φοιτητές-σπουδαστές, αλλά και για την ανάπτυξη οργανωμένου, περιφρουρημένου κινήματος, το οποίο θα παλεύει δίπλα στους εργαζόμενους γονείς μας για την ριζική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους σπουδαστές να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ,να παλέψουν πλάι στους εργαζόμενους γονείς μας, μαζί με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, τους αγρότες και την ΠΑΣΥ , τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, τις γυναίκες και την ΟΓΕ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΩΡΕΑΝ :

  • ΣΤΕΓΑΣΗΣ
  • ΣΙΤΙΣΗΣ
  • ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
  • ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...