Ανακοίνωση του ΣΗΠΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων

Κανένα σχόλιο

Ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων επιθυμεί να γνωστοποιήσει στην κοινή γνώμη και στους εργαζομένους στον ημερήσιο περιφερειακό τύπο τη συμπαράσταση του στους δημοσιογράφους και στους άλλους εργαζόμενους στις εφημερίδες της περιφέρειας, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων  που προκύπτουν από την πολιτική της Κυβέρνησης και την εφαρμογή των όρων του «μνημονίου» .

Η ίδια πολιτική για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης πλήττει και τις επιχειρήσεις του τύπου της περιφέρειας, με συνέπεια να έχουν αναστείλει την έκδοσή τους, αρκετές από αυτές.

Θεωρούμε τους δημοσιογράφους άμεσους συνεργάτες μας υπενθυμίζοντας ότι οι εκδότες των περιφερειακών εφημερίδων έχουν και αυτοί την ιδιότητα του δημοσιογράφου και οι περισσότεροι από αυτούς συμμετέχουν καθημερινά στη σύνταξη των σελίδων των εφημερίδων τους.

"Sponsored links"

Με βάση τα προαναφερθέντα θεωρούμε ότι η ταύτισή μας με τα μεγάλα αθηναϊκά συγκροτήματα και η συμμετοχή των Ενώσεων Συντακτών των περιφερειακών ΜΜΕ στην απεργία της Παρασκευής και του Σαββάτου, μας αδικεί και πλήττει χωρίς λόγο την ομαλή λειτουργία και τη βιωσιμότητα των επαρχιακών εφημερίδων που συντηρούν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες περίπου 3.000 θέσεις εργασίας.

Για τη διατήρηση αυτών των θέσεων εργασίας ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της ΠΟΕΣΥ για μια συνάντηση στην οποία όμως θα υπάρξει αφενός ημερήσια διάταξη των προς συζήτηση θεμάτων και αφετέρου θα συμμετέχουν σε αυτή όλες οι ενώσεις των ιδιοκτητών του ημερήσιου περιφερειακού τύπου.

Τέλος, θεωρούμε ότι οι φραστικές οξύτητες και οι ακραίες ενέργειες δε συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με υπευθυνότητα απέναντι στο ρόλο του περιφερειακού τύπου, αλλά και απέναντι στις επιχειρήσεις μας και στους εργαζόμενους σε αυτές

Ο Πρόεδρος: Γιάννης Λασκαράκης

Ο Γ. Γραμματέας: Γιώργος Αλεξίου

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live