Αντίσταση στα διόδια της εθνικής οδού

Κανένα σχόλιο

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Σήκωσε τις μπάρες της Εθνικής οδού και αυτοκατατάργησε τα διόδια, ο ηθοποιός και νυν Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος και άνοιξε τον παράδρομο στην περιοχή της Πελασγίας του δήμου Στυλίδας του νομού Φθιώτιδος .Οι κατασκευαστικές εταιρείες επέβαλαν διόδια ,στους αγρότες της περιοχής οι οποίοι δεν είχαν άλλο δρόμο ,όπως είχε υποχρέωση το κράτος , προκειμένου να πηγαίνουν στα χωράφια τους. Μέγα ντροπή για το ανάλγητο κράτος, το οποίο έχει μυωπία όσον αφορά τις υποχρεώσεις του, προς τους φτωχούς και υπερβολικό φως για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγαλοκατασκευαστικών εταιρειών. Τελικά οι κάτοικοι της Πελασγίας θα πάρουν 1.000 κάρτες ελευθέρας όπως και πέρυσι, μέχρι το κράτος να κατασκευάσει παράλληλο δρόμο όπως έχει υποχρέωση. Δόθηκε υπερβολική δημοσιότητα στο γεγονός επειδή ο Γκλέτσος, είναι γνωστός ηθοποιός παρά στην ουσία του, η οποία είναι η συνεχής  αύξηση των διοδίων.

Για να πάτε από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη και να επιστρέψετε θα πρέπει να καταβάλλετε διόδια κάπου 47 ευρώ, εκτός του συνεχώς αυξανόμενο κόστος των καυσίμων. Το κράτος τα έχει παραχωρήσει όλα στους ιδιώτες, και παριστάνει το ανίκανο να κατασκευάσει και να συντηρεί ένα δρόμο. Ο δικομματισμός ο οποίος έχει υιοθετήσει τον νεοφιλελευθερισμό, έχει μετατρέψει τους πολίτες σε δουλοπάροικους των πολυεθνικών και μεγάλων Ελληνικών εταιρειών. Και οι ίδιοι οι πολιτικοί μοιάζουν με καλοπληρωμένους μεγαλοδιευθυντές των συμφερόντων της ολιγαρχίας.

"Sponsored links"

Να μη λησμονήσουμε να αναφέρουμε, και τον πρώην δήμαρχο Ελληνικού Γιώργο Κορτζίδη όπου με τον αγώνα του, έριξε τους φράχτες στις παραλίες της περιοχής του για να κάνουν ελεύθερα μπάνιο οι λουόμενοι. Οι δήμαρχοι με τα δημοτικά συμβούλια τους, οι οποίοι μπαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν του πολλούς , και ταπεινούς είναι παραδείγματα δημάρχων για μίμηση. Μίας εξουσίας  κοντά στον πολίτη με λαϊκές ευαισθησίες, που αντιστέκεται , στην μελαγχολία που φέρνει η κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού. Εντωμεταξύ πρέπει να επαγρυπνούμε και στην Κρήτη για το κοστούμι που θα μας ετοιμάσουν, όταν δεήσουν να διαπλατύνουν την εθνική οδό Κρήτης. Αδιάφορο αν το ετοιμάσουν οι παρόντες σοσιαλφιλελεύθεροι «λη-στές»  ή οι γνήσιοι νεοφιλελεύθεροι «λη-στές».

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live