Αντιδρούν στην απόφαση για κλείσιμο των σφαγείων οι Κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων

Κανένα σχόλιο

Δεν αποδέχονται την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για κλείσιμο των σφαγείων σε διάφορες περιοχές, μεταξύ αυτών και στα Χανιά, οι Κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων που τονίζουν πως η Υφυπουργός κ. Αποστολάκη, με την οποία είχαν συνάντηση χθες, αδιαφόρησε για τις προτάσεις τους και με την απόφαση για κλείσιμο του Δημοτικού Σφαγείου Χανίων ουσιαστικά προωθεί την εισαγωγή κρεάτων, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Χανίων έχει ως εξής:

Στη συνάντηση που έγινε χθες στη Νομαρχία Χανίων, στη 1 το μεσημέρι μεταξύ της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη και των Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, ο Κτηνοτροφικός σύλλογος Χανίων μεταξύ άλλων έβαλε το ζήτημα για τη δημιουργία νέου σφαγείου στο νομό Χανίων που θα καλύπτει τις ανάγκες των κτηνοτρόφων και θα είναι σε ένα χώρο όπου δεν θα δημιουργούνται υγειονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Ο Σύλλογος έχει προτείνει επανειλημμένα να γίνει μια συνεργασία του Δήμου Χανίων με το Υπουργείο, εφόσον ο Δήμος Χανίων έχει εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειάζονται για να εκσυγχρονιστεί το υπάρχον σφαγείο για να λειτουργεί νόμιμα μέχρι να μεταφερθεί σε νέο χώρο.

"Sponsored links"

Η Υπουργός, χωρίς να δώσει απαντήσεις πάνω σε αυτά τα αιτήματα στον σύλλογο μόλις βγήκε έξω από την αίθουσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Υπουργείο έχει πάρει απόφαση να κλείσει το υπάρχον Δημοτικό Σφαγείο Χανίων, αδιαφορώντας για τις προτάσεις των ίδιων των κτηνοτρόφων και για τα προβλήματά τους.

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει αυτήν την τακτική του Υπουργείου το οποίο με τον τρόπο αυτόν προωθεί την εισαγωγή κρεάτων αντί να στηρίξει την ντόπια παραγωγή.

Θα μας βρει κάθετα αντίθετους αυτή η απόφαση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κρατηθεί ανοιχτό το υπάρχον σφαγείο.

Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Χανίων

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live