Αντινομάρχης Χαράλαμπος Κουκιανάκης: «Η Κρήτη, ένα βιολογικό νησί, αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο μας»

Κανένα σχόλιο

Επιστολή προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης — Κυρία υπουργέ, η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ τροποποιεί την καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος. Σήμερα στο Ν. Χανίων η καταβολή του, αφορά πιστοποιημένους βιοκαλλιεργητές ελαιοπαραγωγούς που ανήκουν σε πιστοποιημένες ομάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κατά AGRO 1 και AGRO 2 , καθώς και ελαιοπαραγωγούς που ελαιοποίησαν σε ελαιουργεία ενταγμένα στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης κατά ΠΟΠ – ΠΓΕ κατά ΟΠΕΓΕΠ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το ποσόν που καταβλήθηκε στο Ν. Χανίων τα τελευταία χρόνια σαν ποιοτικό παρακράτημα ενίσχυσε την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί και αφορά 9.199 ελαιοπαραγωγούς τη περίοδο 2006 – 2007, 8.501 ελαιοπαραγωγούς την περίοδο 2007 – 2008 και 6.880 ελαιοπαραγωγούς την περίοδο 2008 – 2009.

Η αλλαγή του τρόπου καταβολής αποκλειστικά στους πιστοποιημένους βιοκαλλιεργητές και στους ελαιοπαραγωγούς των οργανωμένων Ομάδων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σίγουρα βάζει σε νέα βάση την καταβολή του Ποιοτικού Παρακρατήματος, γεγονός που μας βρίσκει σύμφωνους.

"Sponsored links"

Άλλωστε ολόκληρος ο νομός Χανίων έχει χαρακτηριστεί Περιοχή με Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ). Όμως σήμερα, λίγους μήνες πριν την ψήφιση και εφαρμογή του αυτοδιοικητικού σχεδίου «Καλλικράτης» το οποίο θα δημιουργήσει νέους ισχυρούς Δήμους, καταργεί τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και δημιουργεί αιρετές Περιφέρειες, η αλλαγή του τρόπου καταβολής του ποιοτικού παρακρατήματος μόνο σύγχυση και προβλήματα θα δημιουργήσει.

Οι νέοι ισχυροί δήμοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες δυνατές Ομάδες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης. Ζητάμε την καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μέχρι σήμερα καταβάλλεται μέχρι και την ελαιοκομική περίοδο 2011-2012, λαμβάνοντας υπόψη και την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο ελαιοπαραγωγός σήμερα, ούτως ώστε να δφοθεί η δυνατότητα δημιουργίας των νέων ισχυρών Ομάδων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα και μέσω του προγράμματος της Βιολογικής Γεωργίας που στόχος μας ήταν και παραμένει να επεκταθεί όσο περισσότερο μπορεί.

Επισημαίνεται ότι στο Νομό Χανίων μόνο τετρακόσια περίπου ελαιοπαραγωγοί έχουν ενταχθεί στην ολοκληρωμένη διαχείριση και η βιολογική καλλιέργεια καλύπτει ένα πολύ μικρό ποσοστό 2% περίπου, με αποτέλεσμα πολλά εκατομμύρια ευρώ να χαθούν για τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού μας. Η Κρήτη, ένα βιολογικό νησί, αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο μας.

Με εκτίμηση

Ο Αντινομάρχης

Χαράλαμπος Κουκιανάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live