ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: «…Καλώς ήρθε το δολλάριο»

Κανένα σχόλιο

Σκηνές από την ομώνυμη ταινία θυμίζουν τα Χανιά από την Παρασκευή μεσημέρι καθώς η πόλη πλημμύρισε από αμερικάνους ναύτες του αεροπλανοφόρου Τρούμαν.

Έξι χιλιάδες αμερικάνοι στρατιώτες αφού επιτέλεσαν το «ανθρωπιστικό» τους έργο για …ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή ήρθαν για την …αναψυχή τους στην πόλη μας.

Η παρουσία των αμερικανονατοικών δολοφόνων αποτελεί πρόκληση για τα αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά αισθήματα του χανιώτικου λαού  που εδώ και χρόνια έχει δείξει ότι θέλει την απομάκρυνση της βάσης της Σούδας. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προβεί σε ενέργειες για να φύγει το ορμητήριο των φονιάδων από τα Χανιά, συναινεί στην μετατροπή της πόλης σε …american bar.

"Sponsored links"

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι: στην εποχή της κρίσης και του ΔΝΤ για να επιβιώσει αυτός ο τόπος θα πρέπει να σκύβει το κεφάλι, να χάνει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και να βλέπει ως μάννα εξ ουρανού χρήματα που είναι βαμμένα με αίμα;

Εμείς απαντάμε πως υπάρχει άλλος δρόμος και για αναπτυχθεί αυτός ο τόπος προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας. Και αυτός ο δρόμος θ’ ανοίξει μέσα από τους αγώνες, μέσα από ένα δυναμικό αντιπολεμικό κίνημα που θα επιβάλλει την απομάκρυνση της βάσης της Σούδας, μέσα από ένα δυναμικό εργατικό κίνημα το οποίο θα ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ  που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε υπηρέτες των Νατοϊκών δολοφόνων.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Σ.Σ.: Φωτογραφία του Γεωργίου Austen από τον χθεσινό «κατακλυσμό» αμερικανών πεζοναυτών στη Χάληδων που βαδίζουν με κατεύθυνση το Λιμάνι Χανίων.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live