ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.: Διάλυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης των εν ενεργεία και αποστράτων

Κανένα σχόλιο

Πλήρη διάλυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης των εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών προοιωνίζει η ανακοίνωση για κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Υγείας, κ.κ. Βενιζέλου και Λοβέρδου, σε συνδυασμό με την υποτιθέμενη, «εν μέσω εορτών» διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας.

Στην παρούσα φάση, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε στους κυρίους υπουργούς πως:

– Τα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ είναι νοσηλευτικά ιδρύματα που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως «Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα», διότι κατασκευάστηκαν και συντηρούνται, σε μέγιστο βαθμό, με χρήματα των εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών.

"Sponsored links"

– Οι όποιες αλλαγές μόνο ως απόρροια του ωστικού κύματος του μνημονίου μπορούν να ερμηνευθούν, καθ όσον ουδεμία μελέτη υφίσταται τόσο επί της αναγκαιότητας, όσο και επί της λειτουργίας της υγειονομικής υποστήριξης των ΕΔ σε ειρήνη και σε πόλεμο.

Ξέχωρα από την παγκόσμια πρωτοτυπία ουσιαστικής διάλυσης του Υγειονομικού Σώματος των Ε.Δ. που κυοφορείται, τόσο οι εν ενεργεία, όσο και οι απόστρατοι στρατιωτικοί έχουμε εμπράγματα δικαιώματα επί των Νοσοκομείων, θεωρούμε ότι τυχόν ενέργειες σαν αυτές, κινούνται στα όρια της νομιμότητας και θα αγωνιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να ακυρώσουμε όλες αυτές τις αποφάσεις που εκποιούν παράνομα και καταχρηστικά την περιουσία μας.

Καλούμε τους κ.κ. Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, να προστατεύσουν την περιουσία αλλά και το υφιστάμενο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, από την επερχόμενη λαίλαπα και αντί της αποσύνθεσης, να προτείνουν μέτρα εκσυγχρονισμού και εξυγίανσης του υφιστάμενου συστήματος υγείας στις Ε.Δ..

H AN.E.A.E.Δ. έχει εδώ και καιρό αναρτήσει στην ιστοσελίδα της  τις απαραίτητες και εν πολλοίς αυτονόητες βελτιώσεις που απαιτούνται άμεσα στο σύστημα υγείας των Ε.Δ..Βελτιώσεις που θα επιφέρουν και σημαντική εξοικονόμηση πόρων και αναβάθμιση της ποιότητας παρεχομένων υπηρεσιών. Άλλο είναι να διορθωθούν χρόνιες στρεβλώσεις και κακώς κείμενα, και άλλο να ενσωματωθεί ένα σύστημα σε ένα άλλο, απείρως πιο αποτυχημένο και μη δυνάμενο να υποστηρίξει τις Ε.Δ. στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Παράλληλα, καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα, ώστε σε περίπτωση που επαληθευθούν οι ανησυχίες μας για ένταξη των ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ στο ενιαίο δίκτυο των νοσοκομείων του νέου «Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υγείας», να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά για να τα υπερασπισθούμε από την διαφαινόμενη αρπαγή.

Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Σαρτζετάκης Εμμανουήλ

Αξιωματικός Π.Ν. ε.α.

Πρόεδρος ΔΣ

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live