Βγήκαν στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Κρήτης

Κανένα σχόλιο

Στους δρόμους κατέβηκαν χθες το μεσημέρι οι συνταξιούχοι της Κρήτης από όλα τα ταμεία.

Οι απόμαχοι της εργασίας πραγματοποίησαν παγκρήτια συγκέντρωση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, ενάντια στα οικονομικά μέτρα και τις περικοπές στις συντάξεις και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Οι συνταξιούχοι της Κρήτης τόνισαν ότι οι περικοπές των συντάξεών τους, τους έχουν οδηγήσει σε οικονομική εξαθλίωση και προειδοποίησαν ότι θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους και θα προχωρήσουν σε καταλήψεις στα κατά τόπους γραφεία του ΙΚΑ.

"Sponsored links"

neatv.gr – B.K.

Η ΕΠΚΧΑΝ

Από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτ6ών Ν. Χανίων εκδόθηκε ανακοίνωση για το θέμα αυτό, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, συμμετείχε στην Παγκρήτια διαμαρτυρία συνταξιούχων των  διαφόρων Ταμείων δια της Προέδρου και του Αντιπροέδρου της .

Οι συνταξιούχοι με παλμό και μαχητικότητα βροντοφώναξαν την μείωση της αντοχής τους, και ζήτησαν από την πολιτεία την λήψη μέτρων, για τους απόμαχους της εργασίας.

Μίλησαν εκπρόσωποι των συνταξιούχων σχεδόν όλο των Νομών, αλλά και η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, κ.Ιωάννα Μελάκη, η οποία δήλωσε την στήριξη της Οργάνωσης την οποία εκπροσωπεί, τόσο στον αγώνα των συνταξιούχων αλλά και ότι θα είναι παρούσα σε όλα τα προβλήματα των συνταξιούχων. Στη συνέχεια επακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, ενάντια στα οικονομικά μέτρα και τις περικοπές στις συντάξεις και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους στην συγκέντρωση η λέξη που αναγραφόταν σε ένα πανό των συνταξιούχων “Ντροπή…….. ” και το ερώτημα είναι υπάρχει στις μέρες μας ντροπή, ή είναι μία έννοια εν εξαφανίσει;

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live