Γιατί τόση αστυνομία; Ο Μίκης δεν είχε τίποτα να φοβάται από τον λαό

Κανένα σχόλιο

Η έντονη παρουσία της αστυνομίας, σχολιάστηκε αρνητικά από πολλούς που παρευρέθηκαν στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά.

Πολλοί κατήγγειλαν ότι αστυνομικοί τους απέτρεπαν από το να πάνε στην εκκλησια για να τιμήσουν τον μεγάλο Μίκη λέγοντάς τους ότι η πλατεία είναι κλειστή και ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Όμως, και όσοι τελικώς έφτασαν – και ήταν πολλοί – έμειναν έκπληκτοι από την εντονότατη παρουσία της αστυνομίας.

"Sponsored links"

Μας είπε σχετικά ενας πολίτης που έφθασε από το Ηράκλειο:

“Η κηδεία του Μίκη είχε πιο πολύ αστυνομία από την κηδεία του Μητσοτάκη”.

Βεβαίως, ο Μίκης δεν είχε τίποτα να φοβάται από τον λαό. Αυτοί όμως που παρευρέθηκαν στην κηδεια χρειάζονται να φρουρούνται από την αστυνομία.

Αν δεν είχαν έρθει δε θα υπήρχε ανάγκη για την παρουσία τόσο έντονης αστυνομικής δύναμης. Δε θα χρειαζοταν κάποιοι από αυτούς να ειναι εξοπλισμένοι σα να πηγαίνουν στον πόλεμο, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που παραθέτουμε. Δε θα χρειαζοταν να εμφανισθούν ξαφνικά “φουσκωμένοι” με μαύρα γυαλια που κοιτούσσν το “ύποπτο” πλήθος για τυχόν “μη αρεστές” αντιδράσεις του στην έλευση επισήμων.

Όμως, να το παράδοξο. Κι ο Θεοδωράκης ήταν κι αυτός “μη αρεστός”  στις εξουσίες και υπέφερε γι’ αυτό…

Αρνητικά σχολιάστηκε και η απουσία μουσικής, τόσο στην πόλη των Χανίων όσο και στον Γαλατά. Κάποιοι θυμήθηκαν οτι εν μέσω της πρωτης περιόδου της καραντίνας η δημοτική αρχή μέσα στους κενούς δρόμους έβαζε χαρμόσυνες μουσικές ενώ τώρα που πέθανε ο Μίκης δεν ακούστηκε σχεδόν τίποτα…

Όπως κι αν είναι, οι πολίτες τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη. Έφτασαν από κάθε γωνιά της Κρήτης και της Ελλάδας. Κάποιοι ήρθαν και από το εξωτερικό. Τραγούδησαν στη μνήμη του και έκλαψαν για έναν άνθρωπο που εξέφρασε όλο τον λαό δίχως διαχωρισμούς.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live