Γραμματεία Χανίων Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ – ΠΑΣΕΒΕ: Καθολική καταδίκη του προϋπολογισμού

Κανένα σχόλιο

Ο κρατικός προϋπολογισμός που διαμορφώθηκε από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, εξαπολύει νέα ληστρική επιδρομή στους εργαζόμενους, στους μικρούς ΕΒΕ, στα άλλα λαϊκά στρώματα. Οδηγεί ουσιαστικά σε χρεοκοπία κάθε μικρό αυτοαπασχολούμενο και ΕΒΕ, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό γενικότερα.

Την ίδια ώρα, που στηρίζονται προκλητικά τα μονοπώλια και οι μεγαλοεπιχειρήσεις, οι μικροί ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται καθημερινά, τα αδιέξοδα να γενικεύονται. Η πτώση του τζίρου, η διόγκωση των χρεών σε τράπεζες, η εφορία, ΟΑΕΕ και ΙΚΑ, που οδηγούν χιλιάδες μικρομάγαζα στο κλείσιμο, θα γενικευτεί. Τα μέτρα που αφορούν τους μικρούς ΕΒΕ, όπως το εκβιαστικό χαράτσι της περαίωσης, σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό χιλιάδων συναδέλφων.

Η προώθηση και μέσω προϋπολογισμού των μέτρων, που έχουν προαποφασιστεί και είναι στρατηγικού χαρακτήρα στο σύνολο της ΕΕ για την ανεμπόδιστη γενίκευση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, συρρικνώνουν δραματικά το εισόδημα των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους. Η επιχορήγηση των 800 εκατ. ευρώ για τον ΟΑΕΕ, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την επιβίωση του ταμείου, αντίθετα το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία αν λάβουμε υπόψη ότι τουλάχιστον το 40% των ασφαλισμένων αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του και η ανεργία τσακίζει με το κλείσιμο ακόμη περισσότερων μικροεπιχειρήσεων.

"Sponsored links"

Οι ρυθμίσεις χρεών που έγιναν και γίνονται είναι εξ αντικειμένου αποτυχημένες, καθώς οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν οδηγήσει σε δραματική επιδείνωση τους ασφαλισμένους που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Το δικαίωμα στη δωρεάν υγεία και περίθαλψη γίνεται άπιαστο όνειρο.

Ο προϋπολογισμός είναι ένα εργαλείο που θα οδηγήσει στη φτώχεια, στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ και χρειάζεται να βρει την καθολική καταδίκη του. Τα εκβιαστικά διλήμματα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – τρόικας και οι στρατηγικές επιλογές τους, ο περιβόητος ευρωμονόδρομος, δεν αφορούν τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού. Αφορούν την κερδοφορία των μονοπωλίων. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να πιάσουν τόπο.

Οι μικροί ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να καταδικάσουν τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που βάζουν πλάτη για τη σωτηρία των κερδών των μεγαλοεπιχειρήσεων, σκάβοντας το λάκκο των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων που παλεύουν για την επιβίωση.

Υπάρχει δρόμος. Είναι ο δρόμος της ρήξης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Της συσπείρωσης στις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ, της μαζικοποίησης των αγωνιστικών πρωτοβουλιών της, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Καμία αναμονή! Εδώ και τώρα μπορεί και πρέπει να διαμορφωθεί ένα ρωμαλέο λαϊκό μέτωπο πάλης που θα συμβάλει στην αλλαγή των συσχετισμών υπέρ ενός δρόμου ανάπτυξης που θα φέρει στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και θα βάζει φρένο στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύεται. Η μόνη απάντηση είναι ο αγώνας

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live