«Δάκος κάθε λογής, απ’ούλες τσι μπάντες»

Κανένα σχόλιο

Κύριε Δ/ντά παρακαλώ δημοσιεύσατε την παρούσα μου επιστολή, ευχαριστώντας προκαταβολικά για την φιλοξενία.

Εδώ στο Σέλινο τώρα και έναν μήνα βρισκόμαστε στην Ελαιοσυγκομιδή.

Πρίν από ένα μήνα βλέπαμε τη βεδέμα στο μεγαλείο της. Πράσινη η ελιά και καλοθρεμένη, γιατί η φροντίδα μας γι αυτήν ήταν περισσή και το πότισμα άφθονο, και ξαφνικά μέσα σε είκοσι(20) μέρες, παραπάνω από τις μισές ελιές της παραγωγής, κομμένες από τον δάκο και η απόδοση του ελαιοκαρπού από 6-7 κιλά ελαιοκάρπου 1 κιλό ελαιόλαδο(!), από 8-12 βαθμούς οξύτητας και με την τιμή από 0,90-1,10 ευρώ το κιλό!!! (Επισυνάπτω σχετική φωτοτυπία).

"Sponsored links"

Κατά τα άλλα μας έκαναν ψεκαστά, λέει, για τον Δάκο, και που σε κάθε παραλαβή από το ελαιουργείο μου κρατούν δικαίωμα(χρήματα) και για τα ψεκαστά!!!

Μα, αυτά τα ψεκαστά, δεν γίνονται με τις υποδείξεις γεωπόνων;; και αν ναι, δεν υποχρεούνται αυτοί –οι γεωπόνοι- να παρακολουθούν και να εποπτεύουν στην εξέλιξη για το αποτέλεσμα του ψεκαστού και την προστασία του έρημου του παραγωγού;;

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Βέβαια για μένα μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό το κατάντημα του αγρότη, έχουν και οι Ενώσεις Γεωργικών Συνεταιρισμών, και αυτό γιατί τα μέλη των Συνεταιρισμών τα οποία είναι κι αυτά θύματα, και που και αυτά τα θύματα ψηφίζουν και αναδεικνύουν τους προέδρους και τα μέλη των Συνεταιρισμών και που δεν υπάρχει σχεδόν κανένας πιά μέλος των Ενώσεων που να μην είναι χρεωμένος σε αυτές ή στις Τράπεζες!!

Από πού όμως θα βγούν τα χρήματα για τον Αγρότη να ανταπεξέλθει στις Υποχρεώσεις του;; Και θα μου πείτε κύριοι γεωπόνοι πως… «φταίνε τα φάρμακα»;;

Μα και σ’ αυτήν ακόμα την περίπτωση, ο Αγρότης είναι ο Ειδικός για την επιλογή και την καταλληλότητα των φαρμάκων;;

Αφήστε κύριοι τις καρέκλες και βγείτε στα χωράφια που από εκεί ξεκινήσατε και μεγαλώσατε όλοι σας για να δείτε και να ακούσετε το παράπονο και την κατάντια του Αγρότη. Εσείς είστε οι Γιατροί της γής!!! Σωστά και αποτελεσματικά ψεκαστά σύν εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο σύν τυποποίηση από την Ένωση μας και τότε, μόνον τότε και έτσι, θα μπορέσει να ορθοποδήσει ο ταλαίπωρος Αγρότης μας, που ήταν και είναι ο σκελετός της Οικονομίας μας.

Βέβαια το μεγαλύτερο «κακούργημα» για τον Αγρότη θα είναι η επιβολή ταμειακών μηχανών στις Λαϊκές Αγορές μά και σε κάθε Αγρότη.

Βάλτε κύριοι ταμειακές μηχανές σ’αυτά που ο ταλαίπωρος παραγωγός «πουλάει», αλλά βάλτε του άλλη μια σε αυτά που πετάει, που κατά περίπτωση αυτά που πετάει είναι τα μισά τουλάχιστον απ’αυτά που πουλάει… αλλά τα έξοδα «παραγωγής», έξοδα…

"Sponsored links"

Έπεται συνέχεια σε επόμενη επιστολή μου.  «Δάκος κάθε λογής, απ’ούλες τσι μπάντες» μου είπε κάποιος καθώς τα λέγαμε…

Μετα τιμής

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠ. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

Παλαιόχωρα

28-11-2010

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live