Δήλωση Γιάννη Πλακιωτάκη και Όλγας Κεφαλογιάννη για σύμβαση για κρουαζιέρα

Κανένα σχόλιο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς και η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτι-κής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης κα Όλγα Κεφαλογιάννη προέβησαν χθες από κοινού στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με ανακοινωθέν σχέδιο σύμβασης για τα υπό μη κοινοτική σημαία  κρουαζιερόπλοια:

«Η άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα αποτελεί μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα μας ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Πρέπει, όμως, να γίνει με ορθό τρόπο και να μην εκφυλίζεται σε μια μορφή αδειοδότησης αμφίβολης αποτελεσματικό-τητας, όπως συμβαίνει σήμερα, και μάλιστα με απίστευτη γραφειοκρατία.

Και εάν η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι επιλογές της αποδίδουν, υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον έως τώρα;

"Sponsored links"

Πόσος ακόμη χρόνος χρειάζεται, ώστε να αντιληφθούμε το αυτονόητο; Ότι δηλαδή με πολιτικές εντυπώσεων δεν ενισχύουμε την κρουαζιέρα παρά μόνο εθελοτυφλούμε; Διότι αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική απελευθέρωση, πρέπει πολύ απλά να δούμε πως την αντιλαμβάνονται οι ανταγωνίστριες χώρες και να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Εδώ και μήνες η Κυβέρνηση επιμένει σε «συνταγές» οι οποίες έχουν αποτύχει. Παράλληλα καταγράφεται η παγκόσμια πρωτοτυπία να αντιμετωπίζεται με τρεις –αν όχι παραπάνω- διαφορετικούς τρόπους η κρουαζιέρα. Όλοι αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους των πολλών περιορισμών και της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.

Είναι άξιον απορίας γιατί συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με τόσο ερασιτεχνισμό κάτι τόσο σοβαρό για την Ελληνική Οικονομία και τον Ελληνικό Τουρισμό. Γιατί επιτέλους δεν επιδεικνύει η Κυβέρνηση τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής σημαίας, τις υποδομές και τη ναυτική εκπαίδευση.

Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει ούτε λεπτό. Ας το καταλάβουν έστω και τώρα».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live