Δήλωση Πλακιωτάκη για το νομοσχέδιο για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος»

Κανένα σχόλιο

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη «Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλες διατάξεις»:

«Είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι η Ναυτιλία περνά πρωτόγνωρη κρίση, λόγω των συνεχιζόμενων αποτυχημένων αλχημειών της Κυβέρνησης.

Ανεξήγητη παραμένει η επιμονή στη διχοτόμηση του Λιμενικού Σώματος, με όλες τις επιπτώσεις τις οποίες βιώνουμε και παρά τις αντίθετες απόψεις όλων –μα όλων- των σχετιζόμενων με τη Ναυτιλία φορέων.

"Sponsored links"

Μετά από ένα χρόνο, βλέπουμε ότι, όχι μόνο δεν αλλάζει κάτι, αλλά συνεχίζεται το “θέατρο του παραλόγου”. Χθες αποφασίστηκε η προώθηση ενός νομοσχεδίου για τη Σύσταση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κάτι το οποίο απλά αποτελεί έναν ακόμη τίτλο κενό πολιτικής ουσίας, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει πλέον το ΠΑΣΟΚ.

Και ρωτούμε:

Το Λιμενικό Σώμα, εκτός από το γεγονός ότι στελέχωνε σε ποσοστό 80% τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν αποτελούσε ικανότατη ακτοφυλακή; Για ποιο λόγο έπρεπε ουσιαστικά να διχοτομηθεί; Και αν υπήρχαν κάποιες δυσλειτουργίες, δεν μπορούσε απλά να ενισχυθεί το ούτως ή άλλως πετυχημένο σχήμα; Ήταν τόση ανάγκη να αποδομηθεί;

Διότι –για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους- επί της σημερινής Κυβέρνησης το διακεκριμένο Λιμενικό Σώμα γνωρίζει πρωτόγνωρη απαξίωση με το πρόσχημα της αναβάθμισής του, τη στιγμή που –για παράδειγμα- τα πλωτά του μέσα παραμένουν δεμένα. Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ;

Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, ρωτούμε την κυβέρνηση:

Για ποιο λόγο απαξιώνει το Λιμενικό Σώμα; Γιατί επιμένει σε ένα τόσο αποτυχημένο πειραματισμό; Αντιλαμβάνεται τη σημασία του για τη Ναυτιλία και τη διασφάλιση των εθνικών μας συμφερόντων;».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live