Δήλωση Όλγας Κεφαλογιάννη για θέματα τουρισμού

Κανένα σχόλιο

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Στις 9/2/2010 κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, σχετικά με την προβολή και την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού. Ζήτησα να πληροφορηθούμε αν υπάρχει σχετικός σχεδιασμός, και αν όχι, πότε προβλέπεται να γίνει.

Ζήτησα, επίσης από τον Υπουργό να διευκρινίσει, εάν υπάρχει συνεργασία μεταξύ αφενός των Tour Operators του εξωτερικού και αφετέρου του ΕΟΤ, ώστε να καθορισθεί από κοινού το προσφορότερο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση διαφημιστικού προγράμματος.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση. Ούτε ο Υπουργός, ούτε η αρμόδια Υφυπουργός έχουν ανακοινώσει κανένα προγραμματικό μέτρο για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού. Απαξιώνουν έτσι, με αυτή τη στάση τους, όχι μόνο τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και τη συλλογική ανησυχία των φορέων του τουριστικού κλάδου, που έχουν κυριολεκτικά αφεθεί στην τύχη τους.

"Sponsored links"

Η αδράνεια αυτή, μόλις μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στο Βερολίνο, είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει ότι η Κυβέρνηση έχει πλήρη άγνοια κινδύνου για τις συνέπειες της μείωσης των εσόδων στον τουρισμό, όχι μόνο για τον τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία, αλλά για την ελληνική κοινωνία, συνολικά.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση ώθησε άλλα κράτη να στηρίξουν τους κορυφαίους παραγωγικούς κλάδους τους ώστε να αποφύγουν την ολίσθηση στην ύφεση. Αυτό, δυστυχώς, δεν γίνεται στη χώρα μας, καθιστώντας τη σημερινή αδράνεια ακόμα πιο επικίνδυνη. Εν μέσω κρίσης, η Κυβέρνηση αποδεικνύεται εντελώς ανέτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live