ΔΕΗ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μεταφορά φυσικού αερίου στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Φυσικό αέριο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στις ηλεκτροπραγωγικές της μονάδες στην Κρήτη η ΔΕΗ και ήδη δημοσίευσε τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση πρόκειται για απ’ ευθείας τροφοδοσία των μονάδων είτε με αεριοποιημένο LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), είτε με CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο) και δεν σχετίζεται με το προηγούμενο επιχειρηματικό σχέδιο για τη δημιουργία τερματικού LNG στην Κρήτη.

Η τελική επιλογή του τύπου του καυσίμου θα γίνει από τη ΔΕΗ ανάλογα με τις προσφορές και το επενδυτικό σχέδιο που θα δεχθεί. Οι μονάδες που μπορεί να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο είναι ο σταθμός στα Χανιά, ισχύος 345 MW και ο σταθμός στον Αθερινόλακκο, συνολικής ισχύος περίπου 200 MW. Σήμερα και τα δύο εργοστάσια λειτουργούν με ντίζελ.

"Sponsored links"

Πρέπει να σημειωθεί ότι η τροφοδοσία με LNG, δεδομένου ότι σταθμός επαναεριοποίησης δεν υπάρχει στην Κρήτη, θα πρέπει να γίνει με ειδικά πλοία ή πλατφόρμες που φέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ σχετικά νέα είναι και η τεχνολογία του CNG.

Tέλος, η ΔΕΗ προγραμμάτισε για τις 30 Δεκεμβρίου γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων της εταιρίας, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live