Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων από το δήμο Καντάνου -Σέλινου

Κανένα σχόλιο

Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Καντάνου – Σελίνου Στέλλα Αλφιέρη, έστειλε στο Δήμαρχο επιστολή με θέμα: «Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων από το δήμο Καντάνου – Σέλινου», στην οποία αναφέρει:

Κύριε Δήμαρχε

Ως δήμαρχος Του Δήμου Καντάνου -Σελίνου έχετε την υποχρέωση να υπενθυμίσετε και να διεκδικήσετε δυναμικά από τον Υπουργό δικαιοσύνης τη μη διαγραφή των γερμανικών αποζημιώσεων από την ΕΛΛΑΔΑ και από το ΔΗΜΟ μας ειδικότερα. Είναι υποχρεωμένος o Υπουργός Δικαιοσύνης να μη «ξεχάσει» να ασκήσει το δικαίωμα που έχει η Ελλάδα μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2011 στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων  .
Οι γερμανικές αποζημιώσεις κινδυνεύουν να παραγραφούν αν δεν προσφύγει η κυβέρνηση στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης που λήγει στις 14  Ιανουαρίου 2011.

"Sponsored links"

Οι απαιτήσεις του Ελληνικού λαού είναι συγκεκριμένες και έχουν καταγραφεί από πολίτες μεμονωμένους, κινήσεις πολιτών, Δημοτικές και Νομαρχιακές Αρχές. Είναι οι επανορθώσεις, οι αρχαιολογικοί θησαυροί, οι αποζημιώσεις των θυμάτων, το αναγκαστικό δάνειο, καθώς κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής η χώρα μας ήταν η μοναδική χώρα υπό κατοχή που υποχρεώθηκε από τους κατακτητές της να εκδώσει ένα ληστρικό δάνειο σε βάρος της ανύπαρκτης τότε οικονομίας της και σε όφελος των Ναζί.

Ειδικά στη Κρήτη και στην περιοχή του Δήμου μας οι καταστροφές από τα στρατεύματα κατοχής ήταν τεράστιες σε ανθρώπινες ζωές και στο κάψιμο χωριών και πόλεων. Κατά καιρούς κάποιες δημοτικές αρχές ενέταξαν στο θεσμό των μαρτυρικών χωριών την Κάντανο τη Μονή το Λειβαδά το Κουστογέρακο αυτό είναι το ένα μέρος που η πολιτεία κατέγραψε την θηριωδία των ναζί. Το άλλο μέρος είναι έντονα καταγεγραμμένο στην μνήμη του Λαού μας, ο τόπος μας αντιστάθηκε στο σύνολο του και για αυτό βομβαρδίστηκε από την μια άκρη στην άλλη. Τα χωριά μας η Αγία Ειρήνη και τα Φλώρια με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τα Πλεμμενιανά το Κακοδίκι η Παλαιόχωρα και ο Πελεκάνος είναι όλοι τους τόποι μαρτυρίας που δέχτηκαν την θηριωδία των Γερμανών.

Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι σαν δημοτικό συμβούλιο να υπερασπιστούμε τις μνήμες του τόπου μας και να φέρουμε το θέμα στο δημοτικό Συμβούλιο πριν τις 14 Ιανουαρίου προς λήψη απόφασης για να σταλεί στον Υπουργό δικαιοσύνης. Ο χρόνος εάν δεν σας το επιτρέπει για σύγκληση δημοτικού συμβούλιου, με προσωπική πολιτική παρέμβαση να ζητήσετε από τον υπουργό δικαιοσύνης ότι είναι αίτημα της τοπικής κοινωνίας η προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Κύριε Δήμαρχε ο Δήμος μας στο σύνολο του αντιστάθηκε με ηρωισμό και η γη του ποτίστηκε με αίμα Αυτό δε μας επιτρέπει να αφήσουμε αυτή την σελίδα της αντίστασης του τόπου μας να σβήσει. Ο υπουργός δικαιοσύνης όπως και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εξοφληθούν οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.”.

Οι  Δημοτικοί  Σύμβουλοι

Στέλλα     Αλφιερη, Νίκος   Φιωτοδημητράκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live