Απάντηση της Εμπορικής Τράπεζας σε καταγγελία της Ε.Π.Κ. ΧΑΝ.

Κανένα σχόλιο

Απάντησε έστειλε η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος,  σχετικά με το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί  με την άρνηση παραλαβής από τα τοπικά καταστήματα της των Χανίων, την αίτηση ένταξης Δανειοληπτών στις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3816/2009(επαγγελματίες επιχειρήσεις αγρότες). Η ΕΠΚΧΑΝ σε δήλωσή της για την απάντηση της Εμπορικής Τράπεζας στις καταγγελίες της δήλωσε τα παρακάτω:

Ενημερώνουμε τους δανειολήπτες ότι οφείλουμε  να δεχτούμε τις εξηγήσεις των υπευθύνων της Εμπορικής Τράπεζας που υπογράφουν το έγγραφο  και να τονίσουμε ότι η Ένωσή μας είναι παρούσα για την προστασία κάθε πολίτη που θίγονται τα νόμιμα δικαιώματά του, δεν διστάζει να τα διεκδικήσει, να σταθεί και να συμπαρασταθεί είτε μεμονωμένα σε κάθε πολίτη είτε ομαδικά. Επίσης οφείλουμε να μεταφέρουμε  σε κάθε δανειολήπτη που επιθυμεί να ρυθμίσει τις οφειλές του  ότι μπορεί να μεταβεί στα Τοπικά καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας και να υποβάλλει αίτηση ρύθμισης μέχρι στις 15/4/2010 με ενημερότητες ή μη.

Η απάντηση της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος

"Sponsored links"

Την 12.4.2010 ενημερωθήκαμε από τοπικό δημοσίευμα ότι με το υπ΄αριθμ. 886/6.4.2010 η Ένωση σας καταγγέλλει στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας <<την άρνηση της Εμπορικής Τράπεζας Χανίων να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν 3816 για ρύθμιση επαγγελματικών ληξιπρόθεσμων οφειλών και συγκεκριμένα  απαιτούσε από τους οφειλέτες να προσκομίζουν την ασφαλιστική και ενημερότητα μαζί με την αίτηση υπαγωγής μέχρι στις 15 Απριλίου παρά τη δοθείσα παράταση μέχρι στις 31.5.2010 για όσους έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής μέχρι στις 15.4.2010……….>>

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως κάτωθι:

Την 5.2.2010  γνωστοποιήθηκαν στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με κοινοποίηση στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή τα ονόματα των λειτουργών της Τράπεζας μας που θα κοινοποιείται σ΄ αυτούς κάθε έγγραφο προκειμένου να μεριμνήσουν για την σωστή εφαρμογή του Νόμου.

Την 12.4.2010 και ώρα 2.50μμ ενημερώθηκαν οι εν λόγω λειτουργοί   από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για τροπολογία που περιελήφθη στον Ν 3840/2010  αρθρ. 10 παρ. 26α για την παράταση της προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι την 31.5.2010.

Έχει ενημερωθεί  όλο το δίκτυο καταστημάτων της Εμπορικής Τράπεζας   καθώς και οι λειτουργοί των Κεντρικών Διευθύνσεων. Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω πρόθεση της Τράπεζας δεν είναι η αποτροπή των πελατών να καταθέσουν αιτήσεις για την υπαγωγή των οφειλών τους στο Ν 3816.

Παρακαλούμε όπως μέσω της Ένωσης σας να  ενημερωθούν για μια ακόμα φορά όλες οι επιχειρήσεις-επαγγελματίες που θέλουν να υπαχθούν ώστε να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι την 15.4.2010 ημερομηνία η οποία δεν έχει παρέλθει ακόμα.

ΠΕΤΡΟΣ ΛΥΡΙΝΤΖΗΣ            ΕΥΑΝΘΙΑ ΤΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ        Δ/ΝΤΡΙΑ Δ/ΝΣΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live