Είναι να μην στην δίνουν οι γαλάζιοι

Κανένα σχόλιο

Τα μέτρα πάρθηκαν και είναι σκληρά για τον κάθε πολίτη καθώς και ο προβληματισμ΄ςο του για το αύριο. Ακούς πολιτικούς να ορίονται για την επιβολή τους λες και δεν γνωρίζουμε τους υπευθύνους. Κυβερνήσεις διαχρονικά συνετέλεσαν για την σημερινή κατάσταση με αποκορύφωμα την μαύρη πενταετία Καραμανλή. Ακούς τον κ. Σαμαρά να δηλώνει «ότι με την πεντάμηνη καθυς΄τερηση η Κυβέρνηση Παπανδρέου και με οτυς χειρισμούς της έφερε την χώρα στην χρεοκοπία και ότι αυτή είναι η ευθύνη της και δεν μπορεί να την μεταθέτει σ’ άλλους. Τα προβλήματα της χώρας είναι διαχρονικά…»

Και συνεχίζει «Η Ν.Δ. διέπραξε σφάλματα και ταπ λήρωσε σήμερα έχει γυρίσει σελίδα και δεν απολογούμαι για κανένα, κοιτάζω το μέλλον». Δηλαδή, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αυτό που ξέχασε να μας πει είναι για την ευθύνη του κ. Καραμανλή και την ευ΄θυνη που είχε και σαν βουλευτής και σαν μέλος της Κυβέρνησης όταν υποστήριζε και ψήφιζε το καταστροφικό έργο της Κυβέρνησης Καραμανλή. Σήμερα μιλά και κρίνει το σήμερα και όχι το χθες. Σήμερα και η κριτική από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους που σαν αθώες περιστέρες κρίνουν το σήμερα και αγνοούν το χθες σαν να μην ήταν μέλη της Καραμανλικής Κυβέρνησης ανεβάζοντας το αίμα μας στο κεφάλι μας. Κάντε κράτει!!!!

Ο κλέπτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Ο χρόνος του ψεύτη πέρασε και η αλήθεια άρχισε να φαίνεται. Η κοινή γνώμη το διατυμπανίζει ότι υπάρχουν κλέπτες, ζητά να τους μάθει, έχετε υποχρέωση να τους αποκαλύψετε και όχι να τους σκεπάζετε. Ο τρόπος ο ειλικρινής υπάρχει, η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ. Βγείτε κ. Σαμαρά και πείτε την αλήθεια, για την απογραφή, γιατί τα παρέτησε ο κ. Καραμανλής, γιατί δεν προσπάθησε να μας βγάλει από την χρεωκοπία την διαχρονική αλλά με τα έργα του μας έκανε και αναξιόπιστους.

"Sponsored links"

Μήπως για όλα αυτά ήταν ότι ήταν κουρασμένος; Γιατί το έλλειμμα ισχυριζόταν ότι ήταν στο 6 ½ και όχι στο 13 ½. Γιατί κ. Σαμαρά εάν το γνωρίζατε δεν το καταγγέλατε. Εάν όχι πρέπει να βγείτε στον λαό και να καταγγείλετε την απόκρυψη. Αυτά κ. Σαμαρά πρέπει να εξηγήσετε στον πολίτη που σήμερα ζητά την αιτία που έφθασε έως εδώ χωρίς να φταίει και να υποχρεώνεται να ακούει να τον χαρακτηρίζουν απατεώνα. Αυτή είναι και η ευθύνη σας σαν αρχηγός της Ν.Δ. με 800.000 ψήφους όπως ισχυρίζεσθε. Είναι το χρέος σας και όχι «δεν απολογούμαι για κανένα, κοιτάζω στο μέλλον».

Αλλά για σε ποιο μέλλον αναφέρεστε; Το μέλλον που παραδώσατε και το πληρώνουμε σήμερα με περικοπές. Τώρα για κόκκινες γραμμές και χαμηλόμισθους και για προστασία σήμερα είναι παραμύθια της χαλιμάς. Μιλάτε για άλλο ρίγμα πολιτικής και όχι για τα μέτρα που μας επέβαλλε η Κομισιόν και μάλιστα με φόνο και αλλά με ευθύνη Καραμανλή. Ποια η γνώμη σας;

Τον τρόπο που θα βγούμε από την κρίση δεν μας προτείνατε. Πού οι αντιδράσεις σας τότε για το «ΕΓΚΛΗΜΑ» που υλοποιούσε η κυβέρνηση Καραμανλή; Που η πριστολή της δημόσιας δαπάνης που ισχυρίζεστε τώρα. Μήπως το Υπουργείο σας τότε δεν είχε ευθύνες για τους παχυλούς μισθούς, για τις αθρόες προσλήψεις και τις φανφάρες εγκαινίων; Αλήθεια πόσα χρήματα δαπανήσατε κ. Σαμαρά;

Τώρα, όσο για τις προτάσεις σας για την ανάκαμψη, είναι προτάσεις αντιπολιτευτικές για τα αυτιά του Λαού. Όταν χρήματα δεν υπάρχουν, όταν η κοινωνία στενάζει με τα κατορθώματα της κυβέρνησης Καραμανλή, όταν οι σημερινοί σας κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και εσείς σαν μέλη της Κυβέρνησης τότε δεν αντιδρούσατε, σήμερα η κριτική σας μας προκαλεί το γέλιο.

Τώρα ο ισχυρισμός σας για την ολιγορεία της κυβέρνησης για να παρθούν τα μέτρα και ότι ήταν η αιτία που φθάσαμε μέχρι εδώ πλάκα μας κάνετε. Ίσως αύριο ακούσουμε τον κ. Καραμανλή να βγει και να μας πει και αυτός τα ίδια κριτικάροντας την κυβέρνηση. Τότε θα είναι η πλάκα της πλάκας. Αυτά είναι τα έργα σας για το μέλλον που μας κληροδοτήσατε σ’ αυτά κ. Σαμαρά πρέπει να απολογηθείτε καθώς και τα παραθυράτα γαλάζια παπαγαλάκια και όχι «κάναμε λάθη και μέχρι εκεί» και γι ‘ αυτό το πληρώσαμε.

Το πρόβλημα σας είναι ότι χάσατε την καρέκλα. Το καράβι το ρίξατε στα βράχια παρασύροντας και τον φορολογούμενο πολίτη. Πρόκληση είναι και ο ισχυρισμός σας στο ότι ο Παπανδρέου σαν μέλος της κυβέρνησης Σημίτη έχει ευθύνες. Γιατί η αποποίηση της ευθύνης της δικής σας. Δύο μέτρα και όχι δύο σταθμά. Μέλη της Κυβέρνησης Καραμανλή δεν είσαστε κ. Σαμαρά, κ. Μαρκόπουλε, κ. Χαρχακόπουλε, κ. Παναγιωτόπουλε και λοιποί;

Υπάρχει όμως διαφορά ότι όταν ανέλαβε ως πρόεδρος υλοποίησε και υλοποιεί το «όλα στο φως και ας ματώσουμε» κάνοντες και διαγραφές, κατηγορώντας τον τότε τότε από παπαγαλάκια γαλάζια για τις διαγραφές αυτές χαρακτηρίζοντας ως και πρωτοφανής. Σήμερα κ. Σαμαρά και παπαγαλάκια, η σειρά σας ηια αποποίηση ή υποστήριξη του έργου της Καραμανλικής διακυβέρνησης της χώρας. Έχετε το θάρρος και την τόλμη. Ιδού η Ρόδος. Ιδού και η αλλαγή της πολιτικής σελίδας που αναφέρεστε.

Αφήστε τα ντέφια και την μικροπολιτική στην άκρη, όλα τα κόμματα και να συστρατευτείτε μαζί με την κοινωνία για να βρούμε λύσεις και να μην μας λένε ότι για να ξεχρεώσουμε πρέπει να πουλήσουμε και την Ακρόπολη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρώτος έδωσε το παράδειγμα κ. Νανά Μούσχουρη, οι πολίτες προτείνουν συνδρομές σε κάποιο φορέα, ίσως αύριο και η εκκλησία. Την αναξιοπιστία που του φορτώσατε στον σωέρκο δεν την ανέχεται ο Έλληνας.

Νίκος Βαβουράκης

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live