Εκδήλωση “Το περιβάλλον εκπέμπει SOS”

Κανένα σχόλιο

Eκθεση με τίτλο “Το περιβάλλον εκπέμπει SOS”, της Εύης Φωτοπούλου εγκαινιάζεται το Σάββατο 1 Μαΐου και ώρα 12 το  μεσημέρι στο “Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης”, στο Δρομόνερο. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, “ευαίσθητοι στα θέματα του περιβάλλοντος που ταλανίζουν τόσο τις μικρές μας γειτονιές όσο και όλη την Ελλάδα και τελικά ολόκληρο τον πλανήτη, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, οι Δήμοι Κολυμπαρίου, Βουκολιών, Καντάνου, Νέας Κυδωνίας και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πολιτισμού «Ελαιουργείον» συνδράμουν την εικαστική κραυγή διαμαρτυρίας της Εύης Φωτοπούλου για την αδιαφορία, την υπερεκμετάλλευση, τον βιασμό και την καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Το Σάββατο 1η Μαΐου, στη γιορτή της Άνοιξης, την Πρωτομαγιά, που τελικά όλοι θυμόμαστε και θαυμάζουμε το μεγαλείο της φύσης τούτη η κραυγή απόγνωσης της καλλιτέχνιδος αντηχεί ακόμα πιο τραγική στα εφησυχασμένα μας αυτιά. Οι ελαιογραφίες της Εύης Φωτοπούλου που περιλαμβάνονται στη σειρά «Το περιβάλλον εκπέμπει SOS» αποτελούν συνέχεια των παραδόσεων της Βυζαντινής Τέχνης. Οι σκοτεινοί τόνοι και τα βαθιά δραματικά χρώματα που οδηγούν συνειρμικά στη μυσταγωγική ατμόσφαιρα των βυζαντινών εκκλησιών, έρχονται σε κατά μέτωπον αντιπαράθεση με την ψυχρή ανάσα του στιλβωμένου αλουμινίου και παραπέμπουν στην εκρηκτική θρησκευτική εικονογραφία της Θείας Κρίσης και της Δευτέρας Παρουσίας”.

Το έργο της κας Φωτοπούλου ήδη έχει παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, στην Αrt Forum του Βερολίνου, στην Παγκόσμια Έκθεση Τέχνης «Μall-2009» του Λονδίνου, στην Πινακοθήκη «Highgate» του Λονδίνου και θα συνεχίσει να ταξιδεύει σε ήδη προγραμματισμένες εκθέσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βερολίνου, στο «Mediterranean Museum» της Στοκχόλμης, στο «Αrt Institution» της Κοπεγχάγης και στο «Swarovsky Park» του Βατένς της Αυστρίας. Παράλληλα με τις ελαιογραφίες η κα Φωτοπούλου θα παρουσιάσει σε βιβλίο την εκπαιδευτική μυθοπλασία τη «Το ταξίδι της Δάφνης» για παιδιά Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εικονογραφήσεις από τα έργα της σειράς «Το περιβάλλον εκπέμπει SOS».

"Sponsored links"

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος στο «Ελαιουργείον – Εργοστάσιο Τέχνης», σε καθορισμένες ώρες και ημέρες, η κ Φωτοπούλου θα ξεναγήσει μαθητές από Δημοτικά Σχολεία στο «Ταξίδι της Δάφνης» όπου θα αναπτύξουν δραστηριότητες με στόχο να καλλιεργηθεί περιβαλλοντική ευαισθησία στους μαθητές. Οι υπεύθυνοι των Δημοτικών Σχολείων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6974333561 . Η έκθεση «Το περιβάλλον εκπέμπει SOS» θα είναι επισκέψιμη κάθε μέρα μέχρι 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live