ΕΛΜΕ Χανίων: Η επιχείρηση «σοκ και δέος» κυβέρνησης-τρόικας και ΔΝΤ δεν θα περάσει

Κανένα σχόλιο

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια προσπάθεια από τη μεριά της κυβέρνησης για αντιστοίχηση της βαρβαρότητας των μέτρων που εξαγγέλονται με την ένταση της καταστολής των όποιων αντιδράσεων. Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο είχαμε δυο περιπτώσεις «αντιμετώπισης απεργιών μέσω επιστράτευσης των απεργών, δεκάδες αναίτια χτυπήματα κινητοποιήσεων από την αστυνομία και μαζικές συλλήψεις διαδηλωτών «από το σωρό», πολλές από τις οποίες κατέληξαν και σε πρωτοφανείς διώξεις. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για όλα τα παραπάνω γίνεται με προφανή σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου που θέλει να αντιδράσει και την δικαστική ομηρία δεκάδων αγωνιστών.

Μάλιστα είναι τέτοιος ο «ζήλος» που επιδεικνύουν αστυνομία και εισαγγελείς που από το μένος τους δεν ξεφεύγουν ούτε 13χρονοι μαθητές! Την περασμένη εβδομάδα στην μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου με συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, έγιναν, 45 λεπτά μετά τη λήξη της πορείας, οκτώ συλλήψεις από την αστυνομία. Σε τρεις από αυτούς, δύο δεκατριάχρονους μαθητές και ένα εκπαιδευτικό –μέλος του ΔΣ του συλλόγου αδιόριστων καθηγητών– , απαγγέλθηκαν κατηγορίες και θα οδηγηθούν σε δίκη. Εντελώς «συμπτωματικά» οι δύο 13χρονοι μαθητές είναι παιδιά μεταναστών. Από πέντε(5) κατηγορίες(αντίσταση κατά της αρχής, εμπρησμό, παρακώλυση συγκοινωνιών, πρόκληση σωματικών βλαβών και εξύβριση) αντιμετωπίζει καθένας από τους δύο μαθητές, ενώ δίωξη ασκήθηκε και στους γονείς τους! Είναι απορίας άξιον τι εκτίμησε η εισαγγελική αρχή για να απαγγείλει τόσες και τέτοιες κατηγορίες σε παιδιά.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή των συλλήψεων, θα σταθούμε στο πλάι των μαθητών μας και του συναδέλφου  εκπαιδευτικού, μέχρι την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

"Sponsored links"

Ας γνωρίζουν οι κυβερνώντες και οι φύλακές τους, ότι οι εργαζόμενοι και οι νεολαίοι, ατσαλώνονται αντί να κάμπτονται από τέτοιες πρακτικές.

Μια πρώτη απάντηση δώσαμε σήμερα με τα μεγαλειώδη σε συμμετοχή συλλαλητήρια στα Χανιά και σε όλη τη χώρα.

Οι αγώνες δεν διώκονται, η ελπίδα δεν φυλακίζεται.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος: Π. Κοτσιφάκης

Ο Γεν. Γραμματέας: Αντ. Δημητριάδης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live