ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ: Στάση εργασίας -συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας για τον κρατικό προϋπολογισμό

Κανένα σχόλιο

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη 2010.

Η πραγματικά δυναμική παρουσία των εργαζομένων, των άνεργων, των νέων και των συνταξιούχων στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, έδωσε αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και σε όσους τη στηρίζουν, για τη δήθεν συναίνεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή της πολιτική. Οι εργαζόμενοι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ. Απαίτησαν την ακύρωση του μνημονίου και των μέτρων που ισοπεδώνουν τα μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό και τις βάρβαρες επιθέσεις της αστυνομίας που με τη χρήση βίας, χημικών, τις μαζικές συλλήψεις θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να καταστείλουν τους αγώνες.

"Sponsored links"

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος βουλευτή και τονίζει για μια ακόμη φορά ότι αυτές οι πρακτικές δεν εξυπηρετούν τον αγώνα των εργαζομένων. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει 2ωρη Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 22/12/2010, (12.00-14.00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14.00 -16.00 για την απογευματινή), ημέρα που θα ψηφίζεται ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στην συγκέντρωση που οργανώνεται από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 1.00 το μεσημέρι, έξω από τη Βουλή, αλλά και σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με άλλα συνδικάτα να οργανώσουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί.

Στα Χανιά το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου  στις 12.30 σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοραή (σχολικό συγκρότημα) και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης(Ανδρέα Παπανδρέου 100)

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος: Π. Κοτσιφάκης

Ο Γεν. Γραμματέας: Αντ. Δημητριάδης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live