Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: Η κατάργηση ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα

Κανένα σχόλιο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων έστειλε προς το Εργατικό Κέντρο Χανίων, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το ΕΒΕΧ, ΟΕΣΚ, ΟΕΒΕ Ν.Χανίων, επιστολή με θέμα: «Η κατάργηση ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα» στην οποία αναφέρει:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων (ΕΣΕΕ) από την αρχή της εφαρμογής των σκληρών μέτρων του μνημονίου στήριξε – βάζοντας κόκκινη γραμμή – τη μη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων μας στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων υποστηρίζει τη θέση της ΕΣΕΕ παρόλο που γνωρίζουμε τη δεινή θέση που βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

"Sponsored links"

Οι εργαζόμενοί μας είναι οι πλέον παραγωγικοί και χαμηλά αμειβόμενοι στην χώρα μας. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα εργάζονται όλο τον χρόνο με δύσκολα ωράρια, με τις άκρως προβλεπόμενες άδειες χωρίς να απουσιάζουν αδικαιολόγητα ή να «ασθενούν»… Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αξιολογούνται κάθε μέρα από εργοδότες και καταναλωτές χωρίς να γνωρίζουν σε αυτές τις δύσκολες εποχές αν θα έχουν τη δουλειά τους την επόμενη μέρα… Δυστυχώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δε μπορούν να αυξήσουν τους μισθούς λόγω των υπερβολικά μεγάλων κρατήσεων υπέρ ΙΚΑ – ΦΜΥ – ΤΕΑΥΚ (επί του μισθού) όπου δαπανάται ένα ποσό της τάξης του 30% – 40% για τα κακοδιαχειριζόμενα και ελλειμματικά ταμεία…

Όλοι αυτοί είναι συνεργάτες μας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όλοι αυτοί βιώνουν την κρίση μαζί μας.

Προτείναμε στην κυβέρνηση την ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού (Δώρο Πάσχα – Επίδομα αδείας – Δώρο Χριστουγέννων) στο βασικό μισθό με σκοπό να μην αποτελέσει πεδίο δόξας λαμπρό της τρόικας για περικοπές…

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την απόφασή μας αυτή και επικροτούμε το πρόγραμμα επιδότησης διατήρησης θέσεων εργασίας, παρόλο που καθυστέρησε 2 χρόνια.

Είμαστε μαζί, προχωράμε ενωμένοι μαζί για μια τοπική κοινωνία αλληλεγγύης, ανθρωπισμού και αλληλοϋποστήριξης.

ΖΩ στα Χανιά

ΣΤΗΡΙΖΩ τις τοπικές επιχειρήσεις

ΣΤΗΡΙΖΩ τις θέσεις εργασίας των συμπολιτών μου

Ο Πρόεδρος: Μαργαρώνης Ιωάννης

"Sponsored links"

Η Γεν. Γραμματέας: Μπινιά Ιωάννα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live