Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός» από το Επιμελητήριο Χανίων

Κανένα σχόλιο

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, εταίρος της Αναπτυξιακής Κρήτης, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προκήρυξαν το πρόγραμμα:

«ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Το πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιλέξιμων επιχειρήσεων, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη σωστή και υπεύθυνη διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων, καθώς και την υλοποίηση διαδικασιών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ παράλληλα προωθούν την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων σε περιβαλλοντικά θέματα.

"Sponsored links"

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις που θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως αυτές αναφέρονται στον οδηγό του προγράμματος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ.€ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στις 15.000,00€ και ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 400.000,00€.

Το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος ανέρχεται στο 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού κάθε έργου, για την περιφέρεια Κρήτης.

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται υποχρεωτικά πρώτα ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis και στη συνέχεια ο φυσικός φάκελος πρέπει να κατατεθεί εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης, σε έναν από τα 81 σημεία υποδοχής προτάσεων της Κρήτης, δηλαδή σε όλα τα καταστήματα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων, στα επιμελητήρια των νομών καθώς και στα γραφεία της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι η 20/12/2010, ενώ η καταληκτική ημερομηνία είναι η 25/02/2011, Επιλέξιμες θεωρούνται οι δαπάνες που θα γίνουν μετά την ημερομηνία προκήρυξης της δράσης.

Για όλα τα έργα που θα ενταχθούν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το 50% της εγκεκριμένης επιχορήγησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.

Για τον Οδηγό του Προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από:

–        τις ιστοσελίδες www.ank.gr, www.eferae.gr, www.vopo.gr, www.visitgreece.gr, www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr

"Sponsored links"

–        το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων τηλ: 28210 45349, E-mail: epimel@chania-cci.gr

–        όλα τα καταστήματα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων

–        της Αναπτυξιακής Κρήτης – Υπεύθυνη Προγράμματος κα. Χαρά Εφεντάκη τηλ. 2810302426, e-mail: xaraefendaki@ank.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live