Εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων Κέντρου Aρχιτεκτονικής Μεσογείου

Κανένα σχόλιο

17 Δεκέμβρη Προβολή αρχιτεκτονικών ταινιών

18 Δεκέμβρη εγκαίνια έκθεσης αρχιτεκτονικής

19 Δεκέμβρη Βραδιά ποίησης και εγκαίνια έκθεσης για τον Γιάννη Ρίτσο.ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

"Sponsored links"

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί το κοινό της Κρήτης τις προβολές αρχιτεκτονικών ταινιών που πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο στο ΚΑΜ. Πρόκειται για  ταινίες με σύγχρονα και ιστορικά αρχιτεκτονικά έργα που έχουν γυριστεί με τη βοήθεια και τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας. Έργα αρχιτεκτόνων όπως C. LEDOUX, GAUDIN, O. WAGNER, F. L. WRIGHT, P. CHAROEAUT, J. PROUVE, W. GROPIUS, A. SIZA έχουν ήδη προβληθεί ενώ την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα προβληθούν οι ταινίες «Το Δημοτικό Κέντρο στο Saynatsalo» του A. AALTO και «Οι πέτρινες θέρμες» του P. ZUMTHOR. Την προβολή θα προλογίσει ο αρχιτέκτων Οδυσσέας Σγουρός. Οι προβολές των συνολικά 43 ταινιών πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFA) και την ΕΡΤ και έχουν οργανωθεί σε τρεις ενότητες.

4η ΤΡΙΕΝΝΑΛΕ 2004-2007, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ

Εγκαίνια Σάβ. 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 19:00.

Το ΚΑΜ οργανώνει την Triennale «Αρχιτεκτονική στην Κρήτη» με επιτυχία από το 1997. Η ανά τριετία επανάληψη της έκθεσης αυτής σκοπό έχει να αναδείξει την αρχιτεκτονική δουλειά νέων αρχιτεκτόνων και ταυτόχρονα αποτελεί μοχλό συμπαράστασης στους παλαιότερους που με συνέπεια και σοβαρότητα διανύουν την αρχιτεκτονική τους πορεία. Ο στόχος ήταν από την αρχή να τοποθετηθούν οι Κρήτες αρχιτέκτονες στον ευρύτερο χώρο των Ελλήνων αρχιτεκτόνων, αποδεσμεύοντάς τους από τον «οικογενειακό» κύκλο των Χανίων ή της Κρήτης και προσφέροντάς τους την ευκαιρία να συγκριθούν τα έργα τους με εκείνα των αρχιτεκτόνων που εργάζονται σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Από την αρχική έκθεση της 4ης Triennale, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ τον Φεβρουάριο του 2008 και στην οποία συμμετείχαν 67 γραφεία με 116 έργα, έγινε μία επιλογή 27 έργων από την επιτροπή κριτικής αποτίμησης της έκθεσης. Αυτά τα έργα θα εκτεθούν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο στο ΚΑΜ και στη συνέχεια θα περιοδεύσουν στην Αθήνα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη, το Βόλο και την Ξάνθη.

Η έκθεση στο ΚΑΜ θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2011. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Σαβ/Κυρ. 11:00 – 15:00.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ – 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

"Sponsored links"

Βραδιά ποίησης και εγκαίνια έκθεσης «25 Πορτραίτα του Ποιητή» Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010, 19:00. Φωτογραφίες του Κώστα Φινέ.

Η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου αναφέρεται συχνά στα πολύ μικρά πράγματα που πλαισιώνουν τη ζωή μας. Η ύπαιθρος, τα σπίτια που κατοικούσαν αυτή την ύπαιθρο, τα στοιχεία που συγκρατούσαν αυτά τα σπίτια -τα κουφώματα, οι πόρτες, τα έπιπλα- ακόμα και τα υφάσματα και τα μικρά αντικείμενα που τα συμπλήρωναν, όλα αυτά υποβάλλουν το χώρο που γνώρισε ο Ρίτσος στα χρόνια που έζησε. Αυτή η Ελλάδα είναι παρούσα στην ποίησή του μ’ ένα τρόπο συναρπαστικό, εικονογραφημένο μέσα από τ’ αντικείμενα που αναδύουν τις λησμονημένες αξίες που έφερναν μαζί τους, τις χειρονομίες μιας εποχής που χάθηκε για πάντα. Σκιές που περιπλανώνται στους έρημους κάμπους ή μέσα στις πόλης τα στενά, γυναίκες και άντρες, μέσα σε εγκαταλειμμένες αυλές που δεν υπάρχουν πια και σε μισοερειπωμένα σπίτια με την ελπίδα και το πείσμα χαραγμένα στα πρόσωπα. Αυτήν την Ελλάδα, μαζί με τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν, μαζί με τα κτίσματα που κατοικούν το χώρο, θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να αναδείξουμε φωτίζοντάς την με ντοκουμέντα της εποχής και με αποσπάσματα από την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Την Ελλάδα του Γιάννη Ρίτσου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2011. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Σαβ/Κυρ. 11:00 – 15:00.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live