Επιβεβαιώνει η Πρεσβεία της Ρωσία την αναστολή εξυπηρέτησης λογαριασμών Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα – Οι ελληνικές αρχές να λάβουν μέτρα για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των Ρώσων

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλαδα αναφέρεται σε αναστολή εξυπηρέτησης λογαριασμών Ρώσων πολιτών σε ελληνικές τράπεζες. Αναφέρει σχετικά:

Ανησυχούμε για αναφορές Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα για αναστολή εξυπηρέτησης των λογαριασμών τους σε ελληνικές τράπεζες χωρίς καμία προειδοποίηση ή γραπτή ειδοποίηση. Η δέσμευση λογαριασμών, από όσο μπορεί κανείς να κρίνει, γίνεται με βάση την αρχή της κατοχής ρωσικής ιθαγένειας και σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύεται από αναφορά στην απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ αριθ. 2022/328 της 25ης Φεβρουαρίου 2022, η οποία , ωστόσο, δεν προβλέπει αδιάκριτους περιορισμούς για τα άτομα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οικογένειες των Ρώσων πολιτών στερούνται τη μοναδική πηγή εισοδήματός τους. Καλούμε τις ελληνικές αρχές να παρέμβουν στην κατάσταση και να λάβουν μέτρα για τη διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των Ρώσων. Τηλ. για επικοινωνία με την Πρεσβεία: +30 210 67 25 235, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης +30 6958 000 123, διεύθυνση email mail embraf@mail.ru.

"Sponsored links"

Σημειώνουμε ότι σχετική είδηση είχε δημοσιεύσει πρώτη η εφημερίδα μας πανελλαδικά.

Αναφέραμε σχετικά ότι:

“…γυναίκα ρωσικής υπηκοότητας που ζει εδώ και 20 χρόνια στην Ελλάδα, είναι παντρεμένη με Έλληνα και έχει τρία παιδιά βρήκε τον λογαριασμό στην τράπεζά της μπλοκαρισμένο.

Όπως της είπαν στην τράπεζα ο λόγος που ο λογαριασμός της έχει μπλοκαριστεί είναι επειδή έχει ρωσική υπηκοότητα και η τράπεζα έθεσε σε εφαρμογή τον νόμο 2022/328 “σχετικά με περιοριστικά μέτρα λόγω ενεργειών της Ρωσίας που αποσταθεροποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία”.

Να σημειώσουμε πάντως ότι στο νόμο δε γινεται καμία αναφορά για επιβολή τέτοιου είδους περιορισμών σε απλούς πολίτες, πόσο μάλλον σε πολίτες που ζουν μόνιμα σε άλλες χώρες και έχουν τη ρώσικη υπηκοότητα.

Κατόπιν έρευνάς μας διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές ακόμα περιπτώσεις απλών καθημερινών πολιτών ρωσικής καταγωγής και στα Χανιά που έχουν δει τους λογαριασμούς τους μπλοκαρισμένους δημιουργώντας ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης.”

"Sponsored links"

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live